Macar asıllı Yahudi iş adamı George Soros

Denis OJALVO Köşe Yazısı
10 Ağustos 2011 Çarşamba

Sn. Necati Doğru 7 Ağustos 2011 tarihli Sözcü Gazetesi’nde Merkez Bankası eski Başkanı Sn. Yaman Törüner’in George Soros’u ve sivil toplum faaliyetlerini konu alan bir yazısından esinlenerek ‘Konuşmayan general üretmek için dış güçler de çok emek harcadı’ başlıklı bir makale kaleme aldı. Yazısında, Sn. Doğru, bu kişinin bağışta bulunduğu sivil toplum kuruluşları eliyle Türkiye’nin rejiminin dönüştürülmesine nasıl etkide bulunduğunu irdeledi.

Bu yazının amacı, içinde hakikat payının yüksek olduğunu düşündüğüm Sn. Doğru’nun (ve Sn. Törüner’in) tespitlerini eleştirmek değil. Beni rahatsız eden husus, ABD vatandaşı olan bu zatın “Macar asıllı bir Yahudi olmasına yapılan vurgu oldu.

Sn. Doğru’nun yazısındaki “Soros’un dünya çapında ülkeleri kapsayan geliştirilmiş bir iletişim ağı vardı”  ifadesini takip eden satırlar ister istemez düzmece Siyon Önderlerinin Protokolleri’nde yaygın olan ve Yahudilerin dünya hakimiyeti için tezgahlar kurguladığına dair komplo teorilerini çağrıştırıyor. Yazının devamından damakta kalan tat ise ‘İkinci Cumhuriyet’ tezgâhının Yahudi Soros’un marifetiyle başarıya ulaşmakta olduğu.

Seksen bir yaşındaki Soros’un ideolojik tercihleri kendisini ilgilendirir. Keza, büyük bir devlet şayet bu zatı muhtelif STK’lar aracılığıyla uluslararası ölçekteki emellerine alet ediyorsa bile bunun faturasının Soros’un Yahudi kökenine çıkarılmasını yakışıksız buluyorum.

İsrail’in kendi bekasına ilişkin siyasetlerinin dünya Yahudilerine antisemitizm yani Yahudi aleyhtarlığı olarak döndüğü bir vakıa. Soros’un parasal konulardaki şaibeli başarılarının, bu zatın Yahudi kökenli olması dolayısıyla antisemitizme mümbit bir zemin sağladığı da keza.

Bu durumdan epey rahatsız olduğu anlaşılan George Soros’un, İsrail’in ABD’deki lobisi olan AIPAC’ın (Amerika İsrail Kamusal İşler Komitesi)  gücünü kırıp İsrail’i ehlileştirmek için ‘Liberal’ Yahudilere kurdurulan JSTREET isimli ‘Sarı’ lobinin, bunların bu gerçeği gizleme teşebbüslerine rağmen(1), 2008 yılından beri ana finansörlerinden biri olduğu ortaya çıktı. Sol görüşlü İsrail gazetesi Haaretz’deki 26 Eylül 2010 tarihli Natasha Mozgovaya imzalı makalede(2) Soros’un sözcüsünün Jstreet’e olan desteğini hiçbir zaman gizlemediği, Soros ailesinin son üç yıl zarfında Jstreet’e 750.000,00 ABD Dolar yardımda bulunduğu ve mezkûr dönemde yapılan bağışların grubun (Jstreet’in) ABD kaynaklı gelirlerinin üçte birini oluşturduğu ifade edildi.

Diğer bir deyişle, ‘Yahudi Soros’la ‘Yahudilerin Devleti’ İsrail’in bir çatışma mecrasında oldukları belgelenmiş oldu.

Sayın Necati Doğru’nun yazısına dönecek olursak, Soros destekli olması muhtemel herhangi bir ‘komplo’nun adresinin onun “Uluslararası bağlantılı Yahudi kimliği”nden çok, haşır neşir olduğu çevrelerde aranması gerektiğini söyleyebiliriz.

(1) http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=189197

(2) http://www.haaretz.com/print-edition/news/billionaire-george-soros-revealed-as-mystery-j-street-donor-1.315700