THY Euroleague Panathianikos’un

Yakup KOHEN Diğer
11 Mayıs 2011 Çarşamba

Hafta sonu Barcelona’da gerçekleşen Final Four mücadelelerinde şampiyonluğa Yunanistan’ın Panathianikos takımı ulaştı. Yarı finalde Montepaschi Siena’yı 77-69 yenen Yunan temsilcisinin finaldeki rakibi ise Real Madrid’i 82-63’lük skorlar bozguna uğratan Maccabi Electra Tel Aviv oldu.        

Maccabi ve Panathianikos arasında oynanan final karşılaşması karşılıklı basketlerle başlarken, ilk devreyi 33-30 önde kapayan Panathianikos, soyunma odasına avantajlı girdi. Panathianikos’un pota altından bulduğu skorlara dışarıdan üçlük atışlarla cevap vermeye çalışan Maccabi 3. periodun başına kadar bu oyunuyla skoru dengede tutmayı başarsa da, pota altında bir türlü istediği sayıları bulamadı ve dışarıdan atışlardan da istediği isabetleri bulamayınca 3. period 54-43 Panathianikos’un üstünlüğüyle geçildi. Maccabi’de pota altında Schortsanitis’in erken faul problemi yaşamasıyla beraber Panathinaikoslu Batiste’yi pota altında savunmakta bir hayli zorlandı ve Batiste’nin sayılarına engel olamadı. Maccabi yıldız oyuncusu Chuck Eidson’ın etkili olamadığı son periodta Eliyahu ve Pargo ile etkili olmaya çalışan Maccabi on iki sayıya kadar çıkan farkı biraz eritse de skoru değiştiremedi. Maccabi’de David Blu on dört sayı, Chuck Eidson on yedi sayıyla oynarken; Panathianikos’da Batiste on sekiz sayı üretti. Panathianikos’un yıldız oyuncusu Diamantidis ise on altı sayı dokuz asistlik performansıyla finalin MVP’si seçildi. Real Madrid ve Siena’nın karşı karşıya geldiği üçünçülük karşılaşmasında ise gülen taraf Real Madrid’i 80-62 yenen Siena oldu.

Sezon başında Barcelona ve Olympiakos’un şampiyonluğun önemli favorilerinden gösterildiği Euroleague’de, geçen senelere göre daha mütevazı bir kadroyla şampiyonluğa ulaşan Panathinaikos altıncı defa bu kupaya ulaşırken, Real Madrid(8)’ten sonra bu kupayı en çok alan ikinci takım oldu CSKA Moskova ile beraber.

THY Euroleague’de yılın en iyi oyuncularına ödül verilirken; yılın en iyi ilk beşi şöyle oldu:

Juan Carlos Navarro (Regal Barcelona)

Dimitris Diamantidis (Panathinaikos)

Fernando San Emeterio (Caja Laboral)

Mike Batiste (Panathinaikos)

Sofoklis Schortsanitis (Maccabi)

 

2012 Final Four’u Türkiye’de

Final Four mücadelelerin yapıldığı Barcelona’da yapılan toplantılardan Türkiye için sevindirici bir haber geldi. 2012 Final Four organizasyonun İstanbul’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılacağı açıklandı. Bu gelişmelerin ardından Türkiye’yi Euroleague’de temsil edecek olan Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen’in önümüzdeki sezon için daha iddialı kadrolar kurması sürpriz olmaz.