Bu hafta gözler yeşil-beyaz görüyor

Köşe Yazısı
20 Mayıs 2010 Perşembe

Son birkaç gündür dünya ve ülke gündemini değiştiren önemli olaylar oldu; örneğin İzlanda’daki (adını hiçbir zaman hatırlayamadığım) volkanın külleri yüzünden Pazartesi günü Avrupa’dan kalkacak 28,000 uçağın 1000 tanesi iptal edildi, Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin boşalan genel başkanlık koltuğu için adaylığını açıkladı, Türkiye, Brezilya ve İran arasında uranyum takası anlaşmaları imzalandı vs. vs…  Ancak millet olarak şu anda beynimizde tek bir haber, gözlerimizde ise iki renk yer alıyor; yeşil-beyaz.

Ya da yeşil-beyaza bürünmüş sarı-kırmızı, siyah beyaz…

***

Kabul etmemiz gerekir; Pazar sabahından havalara girip sokaklarda koca koca bayrakların satışına başlayan Fenerbahçelilerin, maç başlamadan şampiyon havasına girip sönmeleri, benim gibi başta Galatasaraylılar olmak üzere diğer takım taraftarlarını mutlu etti.  Sanal işkenceler başladı, Facebook’ta Fenerbahçe ilgili espriler, yarım dakika kutladıkları şampiyonluk videoları bombardıman şeklinde yağdı. Fenerbahçelilerin yanlış anons sonucu sahalara fırlayıp kutlamalara başlaması, kendilerinin değil de rakip bir takımın başına gelseydi eğer, Fenerbahçelileri de eğlendirirdi, şüphesiz. Ancak bunları işin eğlenceli kısmı (en azından rakip takımlar için), bir de işin sadece Fenerbahçe’ye değil, dört büyüğe de ders olması gereken bir kısmı var; bu senenin şampiyonu Bursaspor, dört büyüklerden biri değil. Dört büyük takımın taraftarları için düşünülecek bir konu… Normalde futbolla ilgilenmeyen biri olsam da, Bursaspor taraftarlarını tarihi başarıları için kutluyor, hak ettikleri şampiyonluğun sevincini onlarla paylaşıyorum. 

***

Bu hafta benim gözüm yeşil-beyazın yanı sıra durmadan Şalom’un sembolü olan barış güvercinini görüyor. Sebebi de güçlü bir takım çalışması ile bugüne kadar çıkacak en zengin ve en kalın Şalomist Dergi’mizi gelecek hafta beğeninize sunmak için devam eden çalışmalarımız. Bu sayımızın konusu “Sanal Biz”.  Günlük hayatımızda en gencimizden en yaşlımıza hayatımıza giren sanal yaşamı değişik yönleriyle incelemeye çalıştık bu sayıda. “Sanal Biz” deyince ilk olarak sosyal paylaşım ağları akla gelse de, değişik alanlara değinmeyi ihmal etmedik; eğitim ve teknoloji, teknoloji ve maneviyat gibi…  Sayımız sadece teknolojiden ibaret değil tabii; yılın en güzel mevsimlerinden birine girdiğimiz bu haftalarda seyahat, kısa tatil kaçamakları için tavsiyeler, sağlıklı yaşam gibi konulara da yer vermeyi unutmadık.  Şalomist’in yeni sayısı tam seksen sayfa.  Bu güncel sayımızı okurken, hepinizin hayatınızdan ufak bir parça bulup gülümseyeceğinizi umuyor, gelecek haftayı sabırsızlıkla bekliyoruz. 

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nızı ve Şavuot Bayramı’nızı kutlar, sevdiklerinizle geçireceğiniz keyifli bir Salı dilerim…