Hayfa Üniversitesi’nden Massachusetts Valisi’ne büyük onur

- Köşe Yazısı
28 Ekim 2009 Çarşamba

Massachusetts Valisi Deval Patrick, Hayfa Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verilerek onurlandırıldı.

6 Ekim’de eyalet merkezinde düzenlenen törende Patrick, liderlik ve sosyal eşitlik, bağımsız din özgürlüğü ve İsrail’le dostluğun geliştirilmesinde oynadığı rol sebebiyle fahri doktora unvanı ile ödüllendirildi. Patrick, Hayfa Üniversitesi’nin verdiği bu unvanı almaya hak kazanan ilk Siyahi olma özelliğini de taşıyor.

Patrick, 2008 yılının Haziran ayında bir milyar dolar aktararak, İsrail ile akademik ve ticari araştırmalar için anlaşma imzaladı.

Hayfa Üniversitesi Rektörü Aaron Ben Ze’ev, törende Vali Patrick’in kişisel olarak sosyal haklara ve ayrımcılığa karşı çıktığını ve bunun yanı sıra dini özgürlükler konusunda da büyük çaba harcadığını belirtti. Şu ana kadar üniversite tarafından toplam 141 kişi onurlandırıldı. Bu listenin içerisinde Tony Blair, Jimmy Carter, Vaclav Havel, Haim Herzog ve Elie Wiesel bulunuyor.

Düzenlenen törende konuşan Patrick, Chicago’nun güneyinde büyüdüğünü ve bunun da zorluklarını çektiğini söyledi. Vali Patrick, Hayfa Üniversitesi’nin topluma verdiği hizmetlerin öneminin altını çizdi. Bunun yanı sıra Hayfa Üniversitesi’nin Yahudiler ve Araplar arasındaki saygının desteklemesindeki çabalarından dolayı tebrik etti.