Okur görüşleri

22 gün sonra en nihayet Gazze'de ateşkes hakim oldu. Ateşkesin adil ve kalıcı bir barışın ilk adımı olmasını dilemek gerek. Bu hafta da sözü okurlara bırakıyoruz.

İvo MOLİNAS Köşe Yazısı
21 Ocak 2009 Çarşamba

En nihayet Gazze’de silahlar sustu.

Diyalektik yasaya gore hayatta her şey karşıtını da içerir, karşıtını da yaratır.

Savaşın karşıtı barış. O halde barış savaşın yerini alsın artık.

Her sağduyulu insanın dilediği gibi bölgede Filistinlilerin de kuracakları devletin İsrail’le birlikte barış içinde yaşayacağı günler gelsin.

***

Bu hafta da okur görüşlerine yer vermek istiyoruz.

“İsrail’in yapmış olduğu insanlık ayıbını kınıyorum. Bu dünya hepimize yeter, dünyada huzur istiyorsak, dini, rengi dili ne olursa olsun, her insanın yaşama hakkı vardır. Adil olmayan bu savaşı durduralım, masum çocukların ölmesine seyirci kalmayalım. Eğer gerçekten Tanrıya – Allah’a inanıyorsak, insan gibi yaşayalım. Yoksa bu katliamın bedelini, bizler, çocuklarımız hatta torunlarımız bile ödemek zorunda kalırlar. Bu dünya hepimiz için cehenneme döner. Tüm insanlığa ve barıştan yana olanlara selam olsun”. N.E.

“Yıllardır tüm dünyadan Filistin’e milyonlarca dolar para akıyor. Nerede bu paralar? Bu paralarla kaç tane Filistin inşa edilirdi? O paralar Filistinli bebelerin de değil miydi?” F.T.

“İsrail’in sivil hedeflere yönelik yapılan bombalamayı lanetliyorum. Tabii ki terörizme karşıyız. İsrail’in de kendini güvenliğe almasına hak veriyoruz. Bizim başımızda da PKK diye lanet bir örgüt belası var. Sizleri anlıyoruz fakat çocukların ölmesine karşıyız” N.K.

“Türk medyasının son zamanlarda Türk toplumunda Yahudi dinine mensup vatandaşlarını hedef alan yayınları beni çok üzmüştür. Yahudi Türklerin son zamanlarda yaşadığı sıkıntıların kaynağı Türk toplumundaki bilgi eksikliğidir.

Ben de Gazze’de olanlara çok üzüldüm fakat niye biz Türkler kahraman rolünü oynayalım? Peki aynı durum Kıbrıslı Türkler ezilirken niye Arap dünyası ortada yoktu? Niye Araplar hala Rumlarla sıkı işbirliğindeler ve KKTC’yi tanımıyorlar? Kıbrıslı Türkler de Müslüman değil mi? Türk dünyasının kendi çıkarlarını koruma zamanı gelmiştir ve geç bile kalınmıştır.” S.İ.

“Bu şiddeti kınıyoruz. Bu vahşet Allah katında bir gün mutlaka cezalandırılacaktır. İsrail halkı ne çabuk unutmuştur ki, Alman nazilerden gördüğü zulmü ve bu zulümden onların bir bölümünü Türk trenlerinin kurtardığını. Hiç bir zulüm bir milletin üstüne kafi kalmamıştır” S.Ç.

“Anadolu halklarını sınıflara ayırıp düşman eden bütün aşırı fikirlere karşıyım. Azınlıklardan korkmamalıyız. Bunlar güzelim Anadolu’nun güzelim çiçekleri olsun, bütün herkes kardeşlik içinde ve barış ışığıyla yaşasın, savaşların olmadığı bir dünya için… M.A.

“İsrail’in bu saldırıları dünyada Yahudi düşmanlığını körüklüyor. Biz buna da karşıyız, çünkü “Yaratılanı severiz yaratandan ötürü”… C.B.