Bloomberg’den İsrail’e anlamlı ziyaret

- Köşe Yazısı
9 Ocak 2009 Cuma

Geçtiğimiz pazar günü New York Belediye Başkanı Michael R. Bloomberg İsrail’e destek amacıyla Gazze Şeridi sınırında bulunan Sderot kasabasına geldi.

Bloomberg’un Sderot kasabasını ziyareti sırasında ise Gazze Şeridi’nden iki tane Kassam füzesi fırlatıldı. Füzeler herhangi bir yerleşim birimine isabet etmedi. Füzelerin fırlatılmasının ardından şehrin savunma sistemleri sirenler ile bölge halkını uyararak kısa süreli bir panik yaşandı.

Sirenler çaldığı anda New York Belediye Başkanı sığınağa götürülerek güvenliği sağlandı. Bloomberg sığınaktan çıktıktan sonra yaptığı açıklamada “Kendimi New York’ta hissettim. Ne zaman güvenlik sıkıntısı yaşasam kendimi güvenlik görevlilerinin eline veriyorum. İsrailli güvenlik görevlileri New York Polisi kadar iyi eğitimli” dedi.

Bloomberg “Benim yaşadığım bu olayı abartmayalım, Sderot halkı bu riski her gün kendi evlerinde ve iş yerlerinde yaşıyorlar” dedi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne kara harekâtına başladığı gün İsrail’e varan Bloomberg Aşkelon’da kısa bir süre kalarak İsrail’e olan desteğini belirtti. Bloomberg ve beraberinde gelen diplomatlar ardından güney bölgesinde saldırılara uğramış Sderot’u ziyaret ederek gününü geçirdi. Bloomberg, daha sonrasında İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Savunma Bakanı Ehud Barak ile Tel Aviv’de görüştü. Aşkelon’da, Barzilai Sağlık Merkezi’ndeki pediatrik bölümünde Filistin ve İsrailli çocukları ziyaret eden Bloomberg çocuklara hediyeler dağıttı. Sderot kasabasına da hasar görmüş bir evi ziyaret eden Bloomberg “Hamas eline geçen kaynakları ülkesini inşa edeceğine, başka bir ülkeyi yok etmek istemiştir” dedi.