Teksas’a hoşgeldiniz

Yakir MİZRAHİ Köşe Yazısı
19 Kasım 2008 Çarşamba

Çok da uzak değil yaşananlar... Balık hafızalı değilseniz hatırlarsınız 4-5 Kasım’ı... Diyarbakır’da yasa dışı bir gösteri yapan gruba İstanbul’da destek vermek isteyen topluluğu dağıtmak amacıyla öfkeli vatandaşın teki havaya pompalı tüfekle birkaç el ateş etmiş, bu yaşanan sıra dışı olaylar bir televizyon kamerası tarafından an be an görüntülenmişti. Hiç de alelade olmayan böylesi bir etki-tepki meselesinin ardından malum zat-ı alim, tavsiye niyetine şu açıklamayı yapmıştı: “Vatandaşlara sabır tavsiye ederim. Fakat bu sabır nereye kadar olacak? Bunun da endişesi içindeyim. Eğer siz vatandaşın mağazasının camlarını indirirseniz, hayatına kastederseniz, hayatına kastettiğiniz vatandaşın kalkıp da eğer elinde böyle bir tedbiri, böyle bir imkanı varsa o da kendisini savunma yoluna gidecektir.”

Hemen, geçtiğimiz hafta sonuna dönüyorum ve ajanstan geçen haberi aynen aktarıyorum: “BEKO Basketbol Ligi’nde, Bandırma’da Pazar akşamı oynanan Banvitspor-Pınar Karşıyaka maçını izlemek için otobüslerle yola çıkan bir grup Karşıyakalı taraftar, saat 15.00 sıralarında Balıkesir girişinde, Polis Meslek Yüksekokulu karşısındaki İbrahim G.’ye ait akaryakıt istasyonunda mola verdi. Burada Karşıyakalı taraftarlarla tesis görevlileri arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tesis sahibinin oğlu 22 yaşındaki Ertuğ G. ile market görevlileri Bilal B. ve Hakan G. ile taraftarlar kavgaya tutuşunca tesisin camları ve akaryakıt pompaları hasar gördü. Olaylar çığrından çıkarken eline pompalı tüfek alan Ertuğ G., Karşıyakalı taraftarlara ateş açtı, 4 taraftarı yaraladı. Ağır yaralanan Pınar Karşıyaka takımının taraftarı, Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencisi Özgür Soylu, olay yerinde yaşamını yitirdi. Diğer 3 yaralı ise hastaneye kaldırıldı.”

Fazla söze de gerek yok aslında... Teksas coğrafyasında siz siz olun, maça giderken, maçtan dönerken, yaşamınızı sürdürürken çok dikkatli olun!..

NOT: Bu yazı sanılanın aksine bir spor yazısıdır.