ABD Başkanı’ndan Olmert’e tam destek

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı George W.Bush Pazartesi günü bir İsrail televizyonuna verdiği demeçte rüşvet suçlamalarıyla karşı karşıya kalan İsrail Başbakanı Ehud Olmert için “dürüst insan” dedi.

- Köşe Yazısı
14 Mayıs 2008 Çarşamba

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı George W.Bush Pazartesi günü bir İsrail televizyonuna verdiği demeçte rüşvet suçlamalarıyla karşı karşıya kalan İsrail Başbakanı Ehud Olmert için “dürüst insan” dedi.

ABD Başkanı Bush Olmert’i koltuğundan edebilecek soruşturmalar için yasal sureci bildiğini ve İsrail’in hukukuna saygı duyduğunu söyledi.

Bush Olmert’e olan desteği için “ Başbakan ile çok iyi ilişkilerim bulunmakta” dedi. Bush ayrıca Olmert için “Dürüst, açık, rahat  ve İsrail’in güvenlik ihtiyaçlarını anlayabilen  vizyona sahip bir kişilik” olduğunu söyledi.

Bush İsrail’in kuruluşunun 60. yılını kutlarken barış sürecinde Olmert ile görüşlerinin aynı olduğunu söyledi.

 

Kaşer Mezbahasına Baskın

ABD’nin en büyük kaşer et mezbahasına Pazartesi günü ABD Polisi baskın düzenledi. Iowa Eyaleti’nin Postville kasabasında bulunan mezbahaya kaçak isçi çalıştırdığı şüphesiyle polis baskın düzenledi. Düzenlenen baskının ardından yakalanan kaçak isçiler sorgulanmak üzere tutuklandı.

Yetkililer su ana kadar 300 kadar isçinin tutuklandığını söyledi. Bu sayının artması bekleniyor.

1987 yılında açılan fabrika su ana karar bir çok suçlamayla karşı karşıya kaldı. Daha önce isçi haklarını ihlal gerekçesiyle ve hayvanların hatalı kesim yapılması nedeniyle fabrika bugüne kadar 182 bin dolarlık para cezasına çarptırıldı.

Obama ve McCain İsrail yüzünden karşı karşıya

Cumhuriyetçi başkan adaylarından Senatör John McCain ile Demokratların başkan aday adayı Senatör Barak Obama İsrail yüzünden karşı karşıya geldi. McCain gectiğimiz haftalarda Hamas’ın Obama’yı ABD Başkanı olmasını istediğini kendisinin ise Hamas’ın korkulu rüyası olacağını söylemişti. Obama ise bu eleştiriye sert yanıt vererek McCain’in kendisini suçladığını ve kendisine saldırdığını söyledi.

Obama McCain gibi bir politikacının böyle bir yorumda bulunmasının kabul edilemeyeceğini ve bu yorumu yaşına verdiğini söyledi.

McCain’in sözlerine sert tepki veren Obama McCain ile Hamas’la  ilgili politikalarının hemen hemen aynı olduğunu Hamas’ın terörü, silahı bırakmadan ve İsrail’i tanımadan hiç bir görüşme yapılamayacağını söyledi.

Obama bunun yanı sıra İsrail’i desteklediğini ancak İsrail’in tüm politikalarına “evet” denilmesinin yanlış olduğunu söyledi. Barış sürecinin önünü açan politikalara açık olduğunu söyleyen Obama bölgenin en büyük sorunun İran’ın nükleer silah programı olduğunu söyledi.