Sır- Secret

Köşe Yazısı
9 Ocak 2008 Çarşamba

Yakup ALMELEK


Sevgili Okurlar,
Türkçede bir deyim vardır. “Aklıma gelen başıma da gelir” deriz. Korktuğuma uğradım deriz. Kimi zaman bir şeyin olmasını istemediğimiz halde o şey gerçekleşirse bu deyimi kullanabiliriz.
Demek ki aklımız düşüncelerimizin uğrak yeri. Düşüncelerimiz geliyorlar, bir kısmı aklımızda kalıyor kalmayanlar gidiyorlar. Zaman zaman da kendilerini bize gösteriyorlar. Aklımıza düşen düşünceler iyi iseler bize iyi şeyler rastlıyor. Kötü veya olumsuz iseler biz de kötüyü veya olumsuzu yaşıyoruz. 
Hani ne ekersen onu biçersin gibi…
Satış rekorları kıran bir kitap var: Adı Secret yani Sır. Bir ay önceki yazımda özetle kaleme almıştım.
Kitabın ana teması “Çekim Yasası” dır. Nedir “Çekim Yasası?” Düşünceler manyetiktir ve frekansları vardır. Düşüncelerimizi biz evrene  (kainat, kozmos) yollarız ve aynı frekansta olanları kendimize doğru çekeriz. İyi düşünceler yollarsak bize geriye dönenler de aynı frekanslarda iyi düşünceler olur.  Olumsuz düşünceler yallarsak bize gelenler de olumsuz olurlar. Çünkü çekim yasası  ‘benzer benzeri çeker’dir.    
Kitabın muhtelif bölümleri arasında bir tanesi var ki üstünde durmağa ayrıca değer. Başlığı: Paranın Sırrı. Şöyle başlıyor söze:
“Aklın düşünebildiği her şey …kazanılabilir”
Şunları öneriyor o bölümün yazarları:
Zengin olmayı istiyor muyuz? Elbette istiyoruz. Kim istemez ki! Ne kadar? Bu kişiye göre değişir.  Tahmin edildiği kadar zor değilmiş istediğimiz rakama ulaşmak.Daha doğrusu ‘’ çekim yasası ‘’  sayesinde kolaylaştı:
Nasıl mı?
Parayı kendimize çekmek gerekli imiş. Bunun için de zenginlik konusuna odaklanmalıyız. Hayal gücümüzü içimize sindirerek istediğimiz paraya sahip olacağımıza kendimizi inandırmalıymışız.
Bunda samimi isek ve gerçekten buna inanmış isek hedeflediğimiz meblağı yakalamak kendiliğinden olacak kitaba göre.
Bir önerilerini aynen alıyorum. “Beğendiğiniz her şeye bakarak kendi kendinize ‘Buna gücüm yeter. Bunu satın alabilirim’ deyin. Böylece düşünce biçiminizi değiştirecek, para konusunda kendinizi daha iyi hissetmeye başlayacaksınız.’’
Bir öneri daha gene kitaptan: Bir milyon dolarınız (eğer henüz yoksa) olsun mu istersiniz, bir kâğıda rakamı yazıp sabahları kalktığınızda görebileceğiniz bir yere asın. Her gün ona bakın, harcayacağınızı düşünün, odaklanın bu arzuya. Göreceksiniz çekim yasası işleyecektir. Ve isteğiniz gerçekleşecektir.
Sevgili okurlar kitapta bence bir şey eksik.  Çalışmak önerilmiyor. Gayret etmekten, mücadele etmekten bahis yok. İnsan zekâları arasındaki çekişmede de es geçilmiş.
İsterseniz çok ciddiye alın, isterseniz az ciddiye alın, isterseniz dudak büküp gülüp geçin.
Okurun yorumuna saygı duymak gerekir.