Dönem başlangiçlari...

Ester YANNİER Köşe Yazısı
9 Ocak 2008 Çarşamba

Yaz mevsiminin rehavetinden çıkmamız, okulların açılması -dolayısıyla sonbahar ve  dolayısıyla Roş Aşana ve Kipur -  her zaman yeni kararlar aldığım(ız) dönemlerdir. 
Bu dönemler  günlük hayatımızda olsun, iş veya okul hayatımızda  olsun  değişimler yapmak için adeta en uygun zamandır.
Örneğin gazetemizde, yaz ayları süresince ara verilen olağan haftalık toplantılarımız bu dönemde yeniden başlar. Dört sayfa eksilen gazeteniz Şalom tekrardan 16 hatta zaman zaman 20 sayfaya ulaşır. Özlediğiniz-miz- köşe yazarlarının yazılarına tekrar kavuşuruz. Ancak gazetemizde bir çok kez dile getirdiğimiz gibi yazar sayısı  artıyor. Bayrağı devralacak gençlerimizin görüşlerine, yazılarına yer vermeye çalışıyoruz. Dolayısıyla gençleşiyoruz…
Ancak öyle yazarlarımız ve çizerlerimiz var ki her hafta aksatmadan  her nerede olurlarsa olsunlar görevlerini yerine getirirler. (Rozental (Tünelin Ucu) kesin aksatmaz iken, Mandel’in (Mozotros Ailesi) müdavimleri arşivden kullandığımızda  tepki verirler.)
Bunlardan biri  “Düşündükçe” adını taşıyan köşesinde 17 yıldır aksatmadan hayat yolumuzu tecrübeleriyle aydınlatmaya çalışan yazılarını yollayan  İzmirli yazarımız Avram Ventura.
Diğer bir yazarımız da yıllardır  “İş Yaşamından Damlalar” köşesinden keyfiyle  takip ettiğiniz  çok yönlü biri: Yakup Almelek. Bu iki değerli yazarımızın köşe yazılarına bu haftadan itibaren Sanat sayfamızda  dönüşümlü olarak yer vereceğiz.
Bilindiği üzere başyazı dahil olmak üzere  gazetemizin köşeleri yazarlarını dönüşümlü ağırlar. (İstisnalar kaideyi bozmaz  derler; Tilda Levi de  “Ayrıntı” köşesine, Robert Schild ile dönüşümlü başlamıştı. Ancak artık tek başına yoluna devam ediyor.)  İlgiyle okunacak, gerekli noktalara  dokunduran bir yazı yazmak kolay değil, yoğun tempoda çalışanlar için -ki artık herkes bir yoğunluk yaşıyor- bu güzel bir çıkar yol diye düşünüyorum…쇓

Güzel bir başlangıç
Bizleri ve sevenlerini heyecanlandıran farklı bir yeni başlangıç ise  Roslin Pardo ile Hay Eytan Yanarocak’ın nikah haberi.  Kavram Sayfası sorumlusu Sara Yanarocak ve Davit Yanarocak’ın oğulları- zaman zaman gazetemizde yazılarına yer verdiğimiz- Hay ile Meri Daryo Pardo’nun kızları  gazetemiz dış haberler yazarı Roslin 30 Eylül Cumartesi akşamı, Barunyurt’ta gerçekleştirilen bir törenle nikahlandılar. 
Gençlere bir ömür boyu mutluluklar dileriz.