ŞALOM ve BARIŞ

Türk Yahudi toplumunun gazetesi ŞALOM 70 yıldır BARIŞ diyor ve diyecek...

Köşe Yazısı
13 Aralık 2017 Çarşamba

Türk Yahudi Toplumu’nun 1947’den beri aralıksız yayın yapan yegâne gazetesi ŞALOM, Türkiye’nin en eski ve köklü gazetelerinden biri olarak 70. yaşını kutlamanın gururunu okurlarıyla paylaşıyor.

Merhum Avram Leyon’un büyük özverilerle kurduğu ŞALOM, onun ideallerine uygun olarak Türk Yahudi Toplumu’na ve Türkiye’ye ışık saçan parlak bir yıldız olarak yayın hayatına devam ediyor.

Her geçen sene büyüyen güçlü yazı kadrosu ile, salt bir cemaat gazetesi olmaktan öte geniş topluma yönelik de yayın politikası güden ŞALOM bugün ulusal bir gazete olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam etmekte.

Zor bir coğrafyada, adının anlamı gibi barış dili kullanarak uzlaşmanın ve barışın tesisi yönünde çabalarını hiç eksik etmeyen ŞALOM  ülkemizin ve dünyamızın bekası için bu kadim misyonuna devam edecektir.

Logosunda da yazdığı gibi, “Eğriye Eğri, Doğruya Doğru” düsturuyla yaptığı tarafsız ve objektif zengin haberciliğin yanı sıra, ekonomiden spora, eğitimden felsefeye, sinema ve tiyatrodan dini yazılara, sağlıktan müziğe kadar insanı ilgilendiren her alana dokunan ŞALOM, kendine özgü çok renkli bir gazetecilik görevini yürütmeye çalışmakta.

Yayınladığı ve büyük beğeni toplayan aylık kültür dergisi Şalom Dergi, Ladino dilindeki aylık El Emaneser ve yılsonu Panorama ekleriyle yayınlarını çoğaltan ŞALOM okurlarının farklı entelektüel ihtiyaçlarını karşılamayı da kendine görev edinmiş bulunmakta.

Sosyal medyanın her alanında da varlığını güçlü bir şekilde gösteren ŞALOM, İngilizce yayın yapan ŞALOM TURKEY ile de salt yerel ve cemaat gazetesi olmasının ötesinde Türkiye’nin her yerinden ve dünyanın en uzak köşesinden bile takip edilmenin gururunu da taşımaktadır.

ŞALOM siz değerli okurların sayesinde çıtayı yükseltmeye devam edecek, yerel ve evrensel barışın korunmasında üzerine düşen gazetecilik görevini geçmişte olduğu gibi her zaman eksiksiz olarak devam ettirmeye de çalışacaktır.

Nice yeni yaş günlerine…

Her daim BARIŞ

Her daim ŞALOM