Sicilya’da G7

Tilda LEVİ Köşe Yazısı
31 Mayıs 2017 Çarşamba

Eskiden, eskiden, eskiden…

Dememeye yoğun gayret gösteriyorum.

Artık, ‘şu an’ ve gelecek var,

Mecbur muyum uymaya?

Mecburum, mecbursun, mecburuz.

***

Mayıs ayının sonundayız. Yağmurluk ve şemsiye ile sokağa çıkıyoruz. Ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. Nefes alıyorum ve enerjim zirvede. Küresel ısınma ile bir süredir ara mevsimler yaşanmaz oldu. Kıştan yaza geçiş bünyeleri alt üst etmekten başka bir işe yaramıyor. Gerçi kışın kar yağdığında içimi bir sevinç kaplar, ama aynı zamanda evsiz barksız olanlar için hüzünlenirim.

Baharda ani sıcaklar bastırdığında ise hamileliğin son dönemlerini yaşayan anne adayları için sıkıntı alırım.

Günümüz hava koşullarının etkilediği diğer bir konu ise, özellikle gençlerin daha dikkat ettiği ‘beslenme’, kısaca hormonsuz bir dünya.

Mümkün mü, çok emin değilim. Sadece organik sebze ve meyve alışverişi kalabalık bir aile için pek olası değil. Mevsimine göre seçip almak, nispeten en doğrusu. Tabii onların da seralarda hormonlu gübre ile yetiştirilmediklerinden eminseniz…

Gelelim market raflarına… Çocuklara en cazip gelen ıvır zıvırlara…

Sağlıklı beslenme uzmanları, ‘kutu ambalajda satışa sürülen her üründen uzak durun’ önerisinde bulunuyor. Elinize aldığınız diğer cıvıl cıvıl paketlerin arkasını çevirdiğinizde okuduğunuz bilumum kimyasallar ürpermenize yetiyor.

Sonuç olarak günümüzde kendinizi ve çocuklarınızı bir yere kadar koruyabilirsiniz.

Her zaman için geçerli olan, her şeyden az yemektir. Bu da tüm zamanlar için geçersiz bir kural.

Zira öyle olsaydı, çevremizde şişman insan görmezdik.

Zor dostum zor, bu devirde yemek içmek bile zor…

***

Sicilya’daki 43. G7 Zirvesi Merkel, Macron, Trump ve diğerlerini bir araya getirirken, ileriye dönük ‘dünyada hava kirliliği’ projesi askıda kaldı. Bu arada başka ‘G’ler de geleceğe dönük olası kararlara imza attılar. Sadece bugünü değil geleceği de düşünüyorsanız, öncelikle orta düzeyde olan bilgisayar seviyesini yukarılara çekin ki, olayları daha yakından takip edebilesiniz.