‘İsrail askeri nasıl öldürülür’ dersi

İngiliz gazetesi Mail yaptığı araştırma haberde, 24 Filistin ilköğretim okulunun adının öldürülen teröristlerin isimleri ile değiştirildiğini, duvarlarında İsrail askerlerinin resimleri olan okulda çocukların ‘İsrail askeri nasıl öldürülür’ oyunu oynadıklarını yazdı.

Köşe Yazısı
13 Mart 2017 Pazartesi

Batı Şeria’daki Filistin okullarında, küçük öğrencilere teröristlerin kahramanlar gibi öğretildiğini yazan Mail, söz konusu okulların bazılarının İngiliz yardım kuruluşlarından da ödenek aldığını açıkladı. 

Haberde, çocukların oyuncak silahlarla İsrail askerlerini esir almaları ve idam etme sahnelerinin yer aldığı fotoğraflar da yayınlandı.  Gazete haberinde  Filistinli yöneticilerin bilerek ve isteyerek birçok okulun eğitim programlarını değiştirdiği, ek eğitim kitapları bastığı, yabancı yardım kuruluşlarının uygulamak istediği standart programın dışına çıkarak eğitimi siyasileştirdiğini de belirtti.   

Gazete söz konusu Batı Şeria okullarından birinin sınıf öğretmenine şu soruyu da sordu: “İsraillilere saldırı konusunda öğrencileriniz size gelirse onlara ne diyeceksiniz?” Öğretmenin cevabı ise endişe verici idi: “Onlara Tarı’nın yolundan gidin derim.”  Son zamanlarda BM ve Batı kaynaklı birçok yardım kuruluşu, Ortadoğu’ya  yapılan yardımların yanlış ellere gitmesi konusunda büyük endişe duyuyor.   Mail gazetesi daha önceki haberlerinde de İngiliz yardımlarının  hüküm giymiş teröristlere maaş olarak ödendiğini, onlarca Filistin kamu personelinin maaş aldığı halde işe gelmediklerini ortaya çıkarmıştı.