Tarık Akan’ı kaybettik

Türk sinemasının efsane oyuncusu aynı zamanda bir eğitimci idi. Tarik Akan 67 yaşında idi.

Köşe Yazısı
16 Eylül 2016 Cuma



2002 yılında hapishane günlerini ve darbe sürecini "Anne Kafamda Bit Var"isimli kitabında anlatan Akan, yazarlık deneyiminin yanında 1991 yılında daha önceleri kendisinin de okuduğu Taş Özel İlkokulu'nu yap-işlet-devret sistemi ile alarak Özel Taş Koleji'ni kurdu ve eğitim sektörüne de giriş yaptı.

 

Tarık Akan çevirdiği toplam 111 filmde olduğu gibi 
eğitim konusunda da  başarılı oldu. Aziz Nesin'in vefatından sonra görevini devir alan oğlu Ali Esin'den vakıf başkanlığını devir alarak, 2005 yılında Nesin Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, oyuncunun aramızdan ayrılışını şu ifadeler ile duyurdu: "Sanatçı olmanın dünyaya güzellikler sunmak olduğunu gösteren güzel insan, efsane filmlerin unutulmaz oyuncusu, “Anne Kafamda Bit Var"ın yazarı, ülkesinin ve halkının barış, demokrasi, özgürlük mücadelesinin militanı, Ekmek, Gül ve Özgürlük Günlerinin yorulmaz savaşçısı, Ülkesinin güzel yarınlarına kucak kucak emek taşıyan, Nâzım Hikmet sevdasını, Nâzım Hikmet Vakfı'nın kuruluşundan bugüne yönetim kurulunun her dönem en aktif üyesi olarak gösteren Sevgili arkadaşımız Tarık Akan, 16 Eylül 2016 Cuma sabahı aramızdan ayrılmıştır. Işıklı anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Halkımızın başı sağ olsun."