“Tehlikelerle dolu dünyada güvenecek bir el”

Hillary Clinton, perşembe gecesi resmen Demokrat Parti Başkan Adaylığını kabul ettiği konferansta yaptığı konuşmada, ABD ve dünyaya güvenebileceği bir el sözü verdi.

Dünya
29 Temmuz 2016 Cuma

Philadelphia - AP 

Hillary Clinton, perşembe gecesi  resmen Demokrat Parti Başkan Adaylığını kabul ettiği konferansta yaptığı konuşmada, ABD ve dünyaya güvenebileceği bir el sözü verdi.

Konuşmasında son derece kutuplaşmış dünyamızda tecrübeli bir liderin gereğine dikkat çeken Clinton, siyaseten karışmış Ortadoğu’da İsrail’in güvenliğinin sağlanmasının da önemine vurgu yaptı.

Kendisini bölünmüş dünyayı birleştirmek için çalışan bir kişi olarak tarif eden Clinton şöyle konuştu: “Övünerek söylemeliyim ki biz İran’ın nükleer güç elde etmesini tek bir mermi ateşlemeden durdurduk. Ancak koyduğumuz kural ve şartları kanun kuvveti ile uygulamalı, aynı zamanda İsrail’in güvenliğini de sağlamak için çalışmalıyız.”

Konuşmasında başkanlık yarışında rakibi  Cumhuriyetçi Aday Donald Trump’ı sert bir dille eleştiren Clinton, Trump için “Diyelim ki başkanlık koltuğunda oturuyor ve dünya bir krizle karşı karşıya, bir Tweet ile aldatılacak birine nükleer silahları kullanma yetkisini verir misiniz?” şeklinde konuştu.