Müslüman liderler, Körfez Ülkeleri, Nice saldırısını kınadı

Müslüman dünyasının liderleri Nice’te Perşembe gecesi meydana gelen ve 84 kişinin ölümü ile sonuçlanan terör eylemini ağır bir dille kınadı.

Dünya
15 Temmuz 2016 Cuma

Mısır’ın en büyük Müslüman  dini otoritesi Şevki Allam yaptığı açıklamada,  saldırıyı yapan Muhammed Lahouaiej Bouhlel (1)  adlı Tunus asıllı teröristi şeytanın ayak izlerini takip eden  bir fanatik olarak niteledi.  Allam, “Gerçek  İslam asla kan dökülmesini desteklemez” şeklinde  konuştu. Allam böyle bir günah işleyen kişinin ne bu dünyada ne de gelecek dünyada huzur bulamayacağını belirti. 

Öte yandan altı Körfez Ülkesi ortak bir bildiri yayınlayarak saldırıyı lanetledi.  Bildiri şöyle: “Körfez Ülkeleri İşbirliği Konferansı bu korkakça yapılan iğrenç saldırı sonrası Fransa Cumhuriyeti  ile omuz omuza olduğunu bildirmektedir. Bu saldırıyı yapan veya yaptıranlar, her türlü ahlaki, insani  değerden yoksun suçlulardır.” 

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de yayınladıkları farklı bildirilerde Nice terör saldırısını “korkunç ve insanlık dışı” olarak nitelediler ve tüm medeni dünyanın teröre karşı durması gerektiğini belirttiler.  

 

(1)Teröristin kimliği resmen polis tarafından haberin yapıldığı zamanda açıklanmadı, ancak yerel medya Tunus asıllı teröristin adını Muhammed Lahouaiej Bouhlel olarak yazdı.