Hillary Clinton: “Savaştayız”

ABD Demokrat Parti Başkan Adayı Hillary Clinton, Fox kanalına verdiği demeçte, Birleşik Devletlerin radikal terörle savaş halinde olduğunu söyledi.

Dünya
15 Temmuz 2016 Cuma

Clinton’a göre ABD ve müttefiklerinin Suriye ve Irak’ta terör örgütünü gittikçe daha da köşeye sıkıştırması IŞİD’in, Nice saldırısı gibi eylemleri yapmasına neden oluyor.

Birçok batılı uzmanın da teyit ettiği görüşü Clinton şöyle ifade etti: “ Biz Irak ve Suriye’de daha çok bölgeyi terör örgütünden kurtardıkça, onlar daha çok terör eylemi yapma çabasına gireceklerdir.

Artık bu bir savaş olarak kabul edilmeli, ABD bu tip terörist gruplarla ve temsil ettikleri düşünce ile savaş halindedir.

Bu tarihteki savaşlara göre farklı bir savaş ve dolayısı ile ona göre akılcı yöntemlerle savaşmalı ve bu mücadeleyi kazanmalıyız.”

Clinton’ın “radikal unsurlara karşı savaştayız” sözleri demokrat Başkan Barack Obama tarafından geçmişte kullanılmaktan kaçınılmıştı.

Başkan Barack Obama ‘radikal dini  inanç’la olan mücadeleyi  savaş olarak nitelemediği için çoğu zaman Cumhuriyetçi parti üyelerinden eleştiri aldı.

Ancak Clinton, bir demokrat aday olarak söz konusu ifadeyi Nice saldırısı sonrası  kullanmaktan kaçınmadı.