Araplarla Yahudiler arasında yüksek teknoloji köprüleri kurmak…

İsrailli sivil toplum kuruluşu TSOFEN, Arap vatandaşları yüksek teknoloji sektörüne çekerek iki toplum arasındaki uçurumları kapatmayı hedefliyor.

Dünya 0 yorum
14 Temmuz 2016 Perşembe

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken son İsrail seyahatinde ABD Büyükelçisi Dan Shapiro ile birçok sivil toplum kuruluşunun yöneticileri ile bir araya gelmişti. Toplantının amacı İsrail’de azınlıklara iş dünyasında rekabet eşitliği sağlamak ve ekonomik refah seviyelerini arttırmaktı.

Söz konusu  sivil toplum kuruluşlarının birçoğu düzenledikleri faaliyetlerde ABD Elçiliği ile ortak çalışıyor veya bir şekilde mali olarak destekleniyor.

Bunlardan biri olan TSOFEN, Arapların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde İngilizce ve yüksek teknoloji ile ilgili kurslar düzenliyor.

Özellikle İsrail’in kuzey bölgelerini hedef alan TSOFEN’in amacı ülkenin dünya ekonomisi  üzerinde en büyük rekabet gücü olan teknoloji sektörünü kullanarak Araplar ile Yahudiler arasında sosyal köprüler kurmak.

Sami Saadi ve Paz Hirshman tarafından kurulan STK’nın yoğun olarak çalıştığı Nazareth şehrinde 2008 yılında sadece 40 Arap teknoloji sektörü çalışanı varken bu sayı bugün 600’e ulaşmış durumda.

Şimdi TSOFEN’in amacı Nazareth’teki başarıyı diğer Arap nüfusu yoğun şehirlere taşımak…

 

 

 

 

 

1 Yorum