İsrail askeri Rotem Einav ile tanışın: 100 Suriyeli sivili tedavi etti

İsrail ordusunun kadın Sıhhiye Çavuşu Rotem Einav, Suriye-İsrail sınırı Golan Tepelerindeki görevinde son beş ayda iç savaşta yaralanmış 100 Suriyeliye ilk müdahaleyi yaptı, tedavi etti.

Dünya
14 Temmuz 2016 Perşembe

Çoğunluğu kadın askerlerden oluşan İsrail ordusunun 474. Tugayı’nın sıhhiye birliğinin görevi, sınıra gelen yaralılara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra onları durumlarına göre İsrail’deki hastanelere sevk etmek.

Çavuş Einav, Yedioth gazetesine hayat kurtarmanın heyecanını şu sözlerle anlattı: “Ben İsraillileri, Yahudileri, Suriyelileri tedavi etmek için eğitilmedim, ben insanları tedavi etmek için eğitildim.”

Gazete İsrail sınırına sığınan bu kişilere yapılan ilk yardım sayesinde onlarca hayatın kurtarıldığını yazdı. 

Arapça bilen tercümanları sayesinde hastaların durumunu daha çabuk anladıklarını belirten  sıhhiyeci kadın asker şunları söyledi: “Eğer hastanın bilinci açıksa onlar ile önce konuşarak şikayetlerini dinliyoruz, eğer baygın ise her şeyi hesaba katmak zorundayız.

Ben hemşireyim, eğer tıbbi yardıma ihtiyaç duyan biri ile karşı karşıyaysam ona yardım etmek ahlaki sorumluluğumdur.

Tedavi ettiğim insanların sağlıklı bir şekilde Suriye’ye döndüklerini gördüğüm zaman görevimin ne kadar önemli olduğunu yeniden idrak ediyorum. Onların da bize müteşekkir olduğunu gözlerinden anlayabiliyorum.  Bu gerçekten bize gurur veriyor.”