Müslüman koca: “İsrail’e aşık oldum”

Beyaz Rusyalı, Rus edebiyatı üzerine dersler veren Yahudi bir kadınla evli olan Azerbaycan’ın eski askeri yargıcı Assad Farajov, İsrail’e aşık olduğunu söyledi.

Dünya
12 Temmuz 2016 Salı

Arifa ve  Said Assad Farajov çifti Beyaz Rusya’da üniversite eğitimleri sırasında tanışıp evlenmişler. Bayan Farajov kocasının anavatanı Azerbaycan’a yerleşmiş ve çift  çoğunluğu Müslüman olan bu ülkede üç çocuk yetiştirmiş.

Arifa,  İsrail’de yaşayan akrabaları dolayısı ile birçok kez İsrail’i ziyaret etmesine rağmen, Assad’ın ilk İsrail toprağına ayak basışı  çiftin ülkeye göç etme kararının ardından olmuş.

Müslüman olan Said Assad, İsrail’e gelişinin kendisinde yarattığı duyguları şu şekilde ifade ediyor: “Ben İsrail’e aşık oldum.  Bakü’de birçok Yahudi vatandaş var. Onlardan birçok İbranice kelimeye aşinayım. Burada insanlar harika. Geldiğimiz andan itibaren bizimle ilgilendiler. Yahudiler ile Müslümanlar arasındaki soğukluk bizi korkutmuyor. Ben yıllarca Azerbaycan’da askerlik yaptım, özel kuvvetlerde çalıştım. Daha sonra askeri mahkemelerde yargıç olarak orduya hizmet verdim. Yargıçken  birçok teröristi de cezalandırdım. Bunlardan bazıları Müslüman idi. Gerçek bir Müslüman cinayet işlemez. İsrail’de olmaktan asla korkmuyorum.”