ABD’nin kalbine Elie Wiesel heykeli teklifi

Bir grup ABD’li meclis üyesi, Holokost Kurtulanı ve yazar Elie Wiesel’in heykelinin Amerikan Kongre Binasına dikilmesini teklif etti.

Dünya
12 Temmuz 2016 Salı

Steve Israel, (Demokrat New York),  Patrick Meehan, (Demokrat Pennsylvania) ve Ted Deutch, (Demokrat-Florida) Kongre’ye geçtiğimiz cuma günü  verdikleri teklifte  Elie Wiesel’in Holokost hatırasının canlı tutulmasına verdiği katkıdan dolayı onurlandırılması gerektiğini belirtti.

Aynı gün Temsilciler Meclisinin Demokrat üyesi Steve Cohen de 1987’de Nobel Barış Ödülü alan Wiesel’in bir heykelinin Kongre Binası’na dikilmesi için kanun teklifi verdi.

Temsilciler Meclisi üyeleri, Kongre’ye verdikleri teklifte Holokost kurtulanı Wiesel’in kitapları ve yazıları ile her zaman bir barış eylemcisi olarak hatırlanacağı, ahlak ve iyilik konusunda Amerika ve dünyaya örnek bir kişilik olduğunu belirttiler.

Wiesel’in heykelinin ABD federal yasalarının yapıldığı binada yer alması ile ilgili kanun teklifine  şimdiye kadar Demokrat ve Cumhuriyetçi Partiden  14 temsilci imza verdi.