Dallas katili Yahudi karşıtı grup üyesiydi

Dallas’ta siyahlara karşı yapılan şiddeti protesto yürüyüşünde beş polisi öldüren Micah Johnson’un bir süre antisemit görüşü de savunan Siyah Panterler grubunun üyesi olduğu ortaya çıktı.

Dünya 0 yorum
12 Temmuz 2016 Salı

Yahudi kuruluşu ADL, Siyah Panterleri ABD’nin en büyük antisemit gruplarından biri olarak niteliyor.

ADL son yıllarda Siyah Panterler grubunun değiştiğini, eskiden sadece beyazlara karşı olan grubun  artık daha çok Yahudilere karşı bir tutum aldığına dikkat çekiyor.

Yahudi karşıtı grup, “11 Eylül saldırısını Yahudiler yaptı”, “İsa Peygamberi Yahudiler öldürdü” gibi söylemleri yayması ile de biliniyor.

FBI’ın Johnson’un geçmişi  ile ilgili yaptığı ayrıntılı soruşturma devam ediyor. Soruşturmada şimdiye kadar basına yapılan açıklamalara göre, Johnson birden fazla isyancı siyahi grubun üyesi idi.

Dallas yerel basınına göre  Johnson, ABD ordusunda asker olarak hizmet etmiş ancak daha sonra karıştığı bir cinsel taciz davası dolayısı ile ordudan ayrılmak zorunda kalmış.

Ancak bu konuda yetkililerden kesin bir açıklama gelmiyor. CNN daha evvel yaptığı bir haberde Johnson’un kendi isteği ile herhangi bir disiplin suçuna karışmadan istifa ettiğini açıklamıştı. 

Johnson yaptığı silahlı saldırıdan saatler sonra polis tarafından ölü ele geçirilmişti.

2 Yorum