Hitler’in kitabının geliri soykırım kurtulanlarına

Mein Kampf kitabını alanlar soykırım kurbanlarına yardım etmiş olacak

Dünya
1 Temmuz 2016 Cuma

Hitler’in şeytani ideolojisini kaleme aldığı ünlü kitabı Mein Kampf’ın herhangi bir ülkede basılıp satılması her zaman Yahudi cemaatlerinde tepki uyandırır. Kitabı basarak dağıtan kurumlar eğer bu işi radikal amaçlarla yapmıyorlarsa, savunmaları, genellikle kitabın tarihi bir doküman olduğu yönündedir.

Bu görüşü savunanlar için kitap, bir adamın ve şeytani düşünceleri ile peşinden sürüklediği milyonların nasıl insanlıktan çıktığını araştırmak için sosyolojik  bir kaynaktır.

Mein Kampf veya Türkçe adı ile “Kavgam” belki de tarihte ilk defa zamanında sebep olduğu korkunç beşeri yıkımı bir ölçüde telafi edecek.  ABD Boston merkezli bir yayın kurumu bastığı Mein Kampf kitabından gelecek tüm  geliri Holokost kurbanlarına yardım eden bir Yahudi kuruluşuna bağışladı.

Houghton Mifflin Harcourt adlı yayın kuruluşunun kitabı basmaktaki amacı, günümüz sosyologlarına 1930’ların Nazi Almanya’sı hakkında bir kaynak sağlamaktan başka bir şey değildi. Kuruluş daha da ileri giderek kitabın gelirini sosyal yardım kuruluşlarına verileceğini de açıkladı.

Ancak Yahudi kuruluşlarının baskısı üzerine yayın kuruluşu kitabın gelirinin Holokost kurbanlarına yapılan yardımlara gitmesi gerektiğini belirtti.

Şimdi Hitler’in kitabını alan herkes gittikçe yaşlanmakta olan Holokost kurbanlarına finans sağlamış oluyor.