Gökten bir yıldız daha kaydı: Anton Yelchin hayatını kaybetti

Star Trek serisindeki performansıyla adından söz ettiren 27 yaşındaki dünyaca ünlü oyuncu Anton Viktorovich Yelchin trafik kazasında hayatını kaybetti.

İzzet BONOFİYEL Diğer
22 Haziran 2016 Çarşamba

Genç yıldızın trajik ölümü sevenlerini yasa boğdu. Kariyerine 90’lı yıllarda farklı televizyon dizilerindeki rollerle ve ikisi de 2001 yılında gösterime giren ‘Along Came a Spider’ ve ‘Hearts in Atlantis’ filmleriyle başlangıç yaptı. Genç aktör Anton Yelchin, sonradan TV serisi Huff’ta izleyicilerin karşısına çıktı. House of D, Alpha Dog, Star Trek, Star Trek Into Darkness, Terminator Salvation, The Smurfs, Fright Night ve Like Crazy’de yer aldı. Yelchin’in çocuk yaşta yer aldığı Steven Spielberg yapımı Taken dizisi kariyerinde dönüm noktası oldu.

Haftanın Sözü: ABD Başkanı Barack Obama, Muhammed Ali’nin vefatından sonra: “Ringde başarılı olduğu kadar çok becerikli bir şairdi. Aynı zamanda doğru olan için mücadele veren, bizim için savaşan bir adamdı” dedi. 

Haftanın Çıkanı: Gabrine Muguruza: 22 yaşındaki İspanyol tenisçi Roland Garros Finali’nde Serena Williams’ı yenerek, kariyerinde ilk Grand Slam şampiyonluğunu yaşadı.

Haftanın İneni: Martin Winterkorn: Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı görevinden istifa etti. Araçların emisyon değerleri ile oynandığı gerekçesi ile Almanya’da hakkında soruşturma başlatıldı. 

Sayılar:  60.000.000.000 $: ABD’de internet üzerinden verilen reklamların değeri.

3.000.000.000 kişi: Dünyada internet kullanan kişi sayısı. Bu rakam her yıl %9 artıyor.

RUSYA’DA TEKNE GEZİSİ FACİA İLE SONUÇLANDI

Rusya'nın kuzeybatısında Karelia'da bir gölde 47 çocuk ile dört yetişkinin bulunduğu tekne henüz bilinmeyen bir nedenle battı. Teknedeki çocuklardan 15'i hayatını kaybetti. Bölgedeki kaynakların verdiği bilgilere göre ölü sayısı her geçen dakika artıyor.

Kampçıların kıyıdan ayrılmasının ardından çıkan fırtınada, teknelerden ikisi alabora oldu; sadece can yeleği giyen çocuklar kurtulabildi.

İki kamp eğitmeni ile tekne gezisini organize eden otelin müdür ve müdür yardımcısı, güvenlik ihmali gerekçesi ile gözaltına alındı. 

ROMA İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANINI SEÇTİ

İtalya'daki yerel seçimlerde, Roma Belediye Başkanlığı'na ana muhalefetteki Beş Yıldız Hareketi'nin 37 yaşındaki kadın adayı Virgina Raggi seçildi. Raggi, aldığı yüzde 67'lik oy oranı ile Roma’nın hem en genç hem de ilk kadın başkanı unvanını aldı. Raggi’nin zafer konuşmasındaki “yasallık ve şeffaflık” sözünü yerine getirip getiremeyeceği kendisi için en büyük sınavlardan biri olacak. Önceki Belediye Başkanı Ignazio Marino, Başkent Mafyası skandalının da etkisi ve yolsuzluk suçlamaları yüzünden ekimde istifa etmek zorunda kalmıştı. 

TOPRAK KAYMASI YİNE CAN ALDI: 46 ÖLÜ

Endonezya’nın Orta Cava bölgesinde birkaç gündür süren şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen toprak kaymasında toplamda 46 kişi hayatını kaybetti. Kabupaten kentinde sabahın erken saatlerinde meydana gelen toprak kayması sonucu 14 kişinin yaralandığını, 25 kişinin de kaybolduğunu açıklandı. Arama çalışmalarının yaklaşık üç yüz kişilik bir kurtarma ekibiyle devam ediliyor. Bölge halkı riskli alanlardan güvenli bölgelere tahliye edildi. Kurulan çadırlarda mağdurlara gerekli yardımlar yapılıyor. 

DÜNYANIN EN PAHALI ÜNİFORMASI 275.000 €

Almanya'nın Münih kentinde hafta sonunda yapılan tartışmalı müzayedede Nazi liderlerinin eşyaları yüksek fiyatlara alıcı buldu. ‘Hermann Historica’da yapılan açık artırmada, Nazi lideri Adolf Hitler'in 1940 yılında Fransa'da giydiği gri renkli üniforma ceketi 275 bin Euro'ya satıldı. Adolf Hitler'in çorabından ceketine, Hermann Göring'in iç çamaşırından Eva Braun'un elbiselerine kadar, John K. Lattimer'e ait koleksiyonda yer alan 169 parça Nazi eşyası toplamda yaklaşık 900 bin Euro'ya alıcı buldu. 

EMNİYET KEMERİ