“Hitler işi bitirememiş” diyen Fransız yazara ceza

Fransız mahkemesi, Facebook sayfasında “Hitler’in başladığı işi bitirmesi gerekirdi” yazan Fransız yazarı para ve hapis cezasına çarptırdı.

Dünya 0 yorum
22 Haziran 2016 Çarşamba

Fransız mahkemesi, yazar Alain Soral’ı Facebook hesabında paylaştığı “Nazilerin Avrupalı Yahudileri öldürme işini bitirmesi gerekirdi” ifadesinden dolayı 13 bin dolar para ve altı ay hapis cezasına çarptırdı. Hapis cezası ertelendi. 

Geçtiğimiz günlerde açıklanan karar, Soral’ın düzinelerce Nazi savaş suçlusunun bulunmasına yardımcı olan Nazi avcıları Serge ve Beate Klarsfeld’e yönelik Facebook’taki paylaşımı üzerine alındı.

Soral, Almanya tarafından devlet onuru ile ödüllendirilen Klarsfeld’lerle ilgili makale hakkındaki paylaşımında “İşi bitirmezseniz olacağı budur” yazmıştı.

 Le Figaro’da yayınlanan habere göre Fransız hâkim, aşırı sağcı çevrelerde çok iyi tanınan ve antisemit komedyen Dieudonn M’bala M’bala’nın da arkadaşı olan Soral’ı “savaş suçlarını ve insanlığa karşı suçları meşrulaştırmak”tan suçlu buldu. 

 Soral, Holokost’u küçümsemek ve alaya almak suçlarından dolayı daha önce de birçok kez hüküm giydi. Hâkim, Soral’ın her iki Klarsfeld’e 5.600’er dolar, Uluslararası Irkçılık ve Antisemitizmle Savaş Örgütü’ne de 2.250 dolar ödemesine karar verdi. Örgüt, Soral’ın Facebook’taki söz konusu paylaşımı için suç duyurusunda bulunmuştu. 

1 Yorum