Orlando katili eşcinsel mi ?

Radikal sebeplerle ABD’nin Orlando şehrinde eşcinsel barında 49 kişiyi öldüren Afgan kökenli Ömer Metin’in gey arkadaş sitelerinde dolaştığı, defalarca erkek barlarına gittiği ortaya çıktı.

Dünya
21 Haziran 2016 Salı

New York Times gazetesinin haberine göre, söz konusu bilgiler FBI’ın Metin’in cep telefonunu incelemesinden ortaya çıktı.

ABD’de kanun adamları FBI’ın elde ettiği bilgiler ışığında Metin’in gey olduğu konusunda şüphelerin arttığını belirtiyorlar. Ancak FBI, bu konuda tam bir karara vardığını daha açıklamadı.

CNN’ne konuşan birçok suçlu profili uzmanı da 49 kişiyi Orlando’nun en ünlü eşcinsel barı Pulse’ta katleden adamın saikinin sadece ‘radikal perspektif’ ile açıklanamayacağını, ABD tarihine en kanlı silahlı toplu cinayet olarak geçen olayın farklı bir boyutu olduğunu savundu.

FBI da daha evvel yaptığı açıklamada toplu cinayetin saikinin Metin’in cinsel tercihleri ile de alakalı olduğunu belirtmişti.

ABD güvenlik güçleri olaydan kısa bir süre sonra yaptıkları açıklamada Orlando silahlı saldırısını radikal bir terör olayı olarak açıklamış ve uluslararası terör örgütleri ile ilişkisinin araştırıldığını ifade etmişti.

Ömer Metin olay sırasında  özel kuvvetler tarafından vurularak öldürülmeden önce Facebook’a yazdığı mesajlarda İslami Terör örgütlerine bağlılığından söz etmişti.