Antisemitizm ile mücadele eden Müslüman

İsveç’te yaşayan Azeri asıllı bir Müslüman olan Siavosh Derakhti tarafından kurulan örgüt toplumdaki Yahudi ve Müslüman karşıtlığı ile savaşıyor.

Dünya 0 yorum
17 Haziran 2016 Cuma

Malmo şehrinde yaşayan 24 yaşındaki Derakhti tarafından kurulan Antisemitizm ve İslamofobi’ye Karşı Savaşan Gençler adlı kuruluşun misyonu, Yahudi ve Müslüman cemaatleri arasında köprüler kurmak.

Derakhti’nin bu köprüleri kurmak için kullandığı yöntem ise eğitim. Müslüman bir eylemci  olan Derakhti yaptıkları ile dikkat çekiyor.

Genç İsveçli iki toplum arasında düzenlediği eğitim faaliyetleri dışında, Yahudileri destekleyen sokak yürüyüşleri düzenliyor, İsveç’i temsil eden Hıristiyan, Yahudi ve Müslüman üyelerden oluşan gençlik delegasyonları kurup,  Holokost müzelerine geziler düzenliyor.

Müslüman gencin İsveç’teki İsrail Elçiliği ile de  çok iyi ilişkileri var, Derakhti  elçiliğin bazı önemli faaliyetlerinde bizzat  rol alıyor.

Derakhti’nin Yedioth Aharonot gazetesine konu hakkında söyledikleri ise son derece dikkat çekici: “Bugün İsveç’te Yahudi olmak gerçekten çok zor. Antisemitler komplo teorilerine inanıyor, dünyayı Yahudilerin yönettiği gibi düşünceler öne sürüyor. Ben bu durumu değiştirmek için kuzenlerime (Yahudilere)  yardım ediyorum. Eğer Yahudiler İsveç’te yaşayamazsa bunun sorumluluğunu ben alacağım.”

2013 yılında Başkan Barack Obama ile İsveç’te görüşen, İsrail’i ziyaret eden Derakhti, yaptığı faaliyetlerden dolayı Raoul Wallenberg Ödülü kazanmış.

Müslüman genç adam Forbes Dergisi’nin Dünyayı Etkileyen 30 yaşın Altındaki ilk 30 Genç  listesine de  girmeyi başarmış bir kişi.

 

 

 

 

1 Yorum