İsrail teknoloji firması Gazzelilere iş verecek

İsrail’in yüksek teknoloji firması Mellanox basına yaptığı açıklamada, altı ay içinde Gazzeli 10 bilgisayar programcısına iş vereceğini belirtti.

Dünya 0 yorum
17 Haziran 2016 Cuma

ABD’nin NASDAQ teknoloji borsasında hisseleri tedavülde olan Mellanox, hali hazırda Ramallah ve Nablus’ta yaşayan 68 Filistinli mühendisi kadrosunda çalıştırıyor.

Mellanox’un Genel Müdürü Eyal Waldman, yaklaşık 10 yıldır İsrail’den ve dünyadan kopuk olan Gazze bölgesindeki Filistinlilere, şirket imkanları dahilinde el uzatmaya karar verdiklerini belirtti.

Yaklaşık 11.000 kayıtlı mühendisin yaşadığı Gazze için  Patron Waldman şöyle konuşuyor: “Daha evvel Ramallah’taki  tecrübelerimizden dolayı aynı potansiyeli Gazze için de görüyoruz. Dolayısı ile Filistinliler ile işbirliği yaparsak bu hem bize hem onlara yarayacak ve komşularımızı da zenginleştirecektir.”

Waldman söz konusu işbirliğinin iki toplum arasında barışı da getireceğine inanıyor.  Waldman, “Ne kadar çok beraber çalışırsak o kadar da  beraber var olmayı başarırız” şeklinde konuştu.

 

Mellanox her gün kullandığımız internet ağlarının temel alt yapısını oluşturan anahtarlama ürünleri çipleri  ve bunlara destek veren çevre cihaz ve programlarını üretiyor.

 

 

1 Yorum