Suriyeli İsyancılar İsrail ekmeği yiyor

Esad rejimi ile savaşan Suriyeli isyancıların son birkaç aydır İsrail’de üretilmiş gıda maddeleri tükettikleri bildirildi.

Dünya 0 yorum
17 Haziran 2016 Cuma

Özellikle Golan Tepeleri’nin Kunetra bölgesindeki isyancı birliklerin erzaklarının büyük bölümünü İsrail malı yiyecekler oluşturuyor.

Ancak bazı Suriyeliler  ‘Siyonist düşmanın’ ekmeğinin yenmesinden dolayı pek mutlu değil.

Birçok isyancı grup bu durumdan son derece memnun iken bazıları durumu bir ayıp olarak değerlendiriyor. Bazıları durumu, ‘Golan Tepelerini çalan Siyonist düşmandan  ekmek yemek büyük bir utanç’ şeklinde değerlendiriyor. 

Sosyal medyada ortaya çıkan haberlerde, İsrail malı gıda tüketen militanların resimleri yer alıyor ve altındaki açıklamalarda “İşte İsyancıların İsrail ile işbirliğinin ispatı” şeklinde açıklamalar yer alıyor. 

Resimlerde genelde gösterilen gıdalar arasında un, pirinç ve şeker çuvalları dikkat çekiyor.  Ancak söz konusu gıda maddelerinin ne zaman Suriye’ye gittiği kimin getirdiği ve kime verildiği bilinmiyor. 

Arap gazetesi Al Kuts Al Arabi’nin bölgedeki görgü tanıklarının ifadelerinden aldığı bilgiye göre, İsrail malı gıda maddeleri 2013’ten beri İsyancılar tarafından tüketiliyor.

 

 

 

 

 

 

 

1 Yorum