Obama’dan Trump’ın Müslüman karşıtı politikalarına tepki

ABD Başkanı Barack Obama, geçtiğimiz salı günü basına yaptığı açıklamada, Cumhuriyetçi Parti’den başkan adaylığına kesin gözle bakılan Trump’a büyük tepki gösterdi.

Dünya
16 Haziran 2016 Perşembe

Sözleri dışında vücut dili ile de kızgınlığı açığa çıkan Başkan, Trump’ın Müslüman karşıtı seçim politikasının Amerika’yı Amerika yapan değerleri yok ettiğini savundu.

Başkan Barack Obama’nın tepkisi Demokrat Aday Hillary Clinton’un tepkisi ile neredeyse aynı zamanda geldi.

Clinton’da Pittsburg’da yaptığı konuşmada Trump’ın Müslüman karşıtı siyasetini eleştirdi ve bunun toplumda yabancılaşma ile ayırımcılığı arttıracağını belirtti.

Obama “Bu bizim istediğimiz Amerika değil” ifadesinin altını çizdiği konuşmasında şunları dile getirdi: “Müslüman Amerikalılara başkalarına göre farklı davranmak ABD’yi daha güvenli bir yer yapmaz. İnsanları böyle etiketlemek ne işe yarayacak?

Birileri bizim (terörizm konusunda) ne yaptığımızı, kimle savaştığımızı  bilmediğimizi iddia ediyor. ‘Radikal İslam’ diye sınıflama yaparak sihirle problemi çözemeyiz. Bu seçim için yaratılmış politik bir argüman.”

Obama , Trump’ı eleştirirken adını kullanmamaya özen gösterdi. Demokrat Aday Hillary Clinton da Trump’ın başkan adaylığı için uygun bir kişi olmadığı görüşünü yeniden dile getirdi.

Clinton, Amerikan başkanı olarak ordunun en yüksek rütbeli yetkilisi sıfatını alacak kişinin provokasyona yol açmak yerine tam tersine halkı sakinleştirmesi gerektiğini belirtti.