‘CÜMBÜŞ’ü Soul Room’da görün

1957’de İstanbul’da doğan ve yaşamını Yunanistan’da sürdüren Gilda Frumkin, genç yaşta sanatla ilgilenmeye başladı. Ve kendi kendini yetiştirdi.

Tuna SAYLAĞ Sanat
15 Haziran 2016 Çarşamba

Serap CAN, Dilek Doğan, Gilda Frumkin, Aysel Kul ve Davit Ughrelidze’nin katılımıyla gerçekleşen ‘CÜMBÜŞ’ başlıklı sergi, Şeli Art Project işbirliğiyle Kuruçeşme’de Soul Group’a ait  Soul Room’da 10 Haziran - 2 Ekim tarihleri arasında ‘ART FOR THE SOUL’ kapsamında gerçekleşiyor. Proje, izleyiciye çağdaş ile klasiğin zıtlığını gözlemleme imkânı sunarken, farklı teknik ve üslupları kullanan sanatçıları tanıma fırsatı da yaratıyor.

www.selisanat.com

 

SIKINTI YOK!

Prof. Neslihan Pala’nın ‘Sıkıntı Yok’ isimli ahşap sergisi,14-30 Haziran tarihleri arasında Galeri Selvin 2’de izleyicilerini bekliyor. Sanatçı eserleriyle ilgili olarak şunları dile getiriyor: “Biraz mizah, biraz alay ve biraz da saldırganlık gibi çağrışımlar, yaptığım çalışmalarda ara ara zaten vardı. Kişiselleşmiş olan bu serinin ana fikri, fobilerin, korkuların ve obsesyonların (larımın) mizah yoluyla, azıcık da dramatizasyonla afişe edilmesi. Bazı ifadelerde saldırganlık sezilse de, son derece zararsızdırlar. Saldırganlıkla tezat oluşturan sükûnet muhtemelen bulduğum iç huzurumdur.

www.galeriselvin.com

 

‘Ramazanda Caz’ devam ediyor

Dünyanın ilk ve tek ‘Ramazanda Caz’ Festivali, 10 - 27 Haziran tarihleri arasında yedinci kez gerçekleştiriliyor! Cazın en güzel halleri bu konserler kapsamında dinleyiciyle buluşuyor. 18 Haziran’da, Sakıp Sabancı Müzesinde Ensemble Olivinn, 21’inde Zorlu PSM’de Hindi Zahra, yine SSM bahçesinde Markus Stockhausen - Florian Weber 23  Haziran’da ve Jon Balke and Friends de 27’sinde proje kapsamında SSM’de sahne alacak.