Ve Fenerbahçe şampiyon!

Spor Toto Basketbol Ligi play-off final serisi 6. maçında Anadolu Efes´i ağırlayan Fenerbahçe, rakibine fark attı, seriyi 4-2´ye getirerek şampiyonluğa uzandı.

Spor
15 Haziran 2016 Çarşamba

Spor Toto Basketbol Ligi play-off finalinde Anadolu Efes'i 4-2'yle geçen Fenerbahçe, tarihinin 7. şampiyonluğuna ulaştı.

Ülker Sports Arena'da serinin altıncı maçında Sarı-Lacivertliler farklı bir skor elde etti. Taraftarının desteğini arkasına alan Fenerbahçe, sahadan 19 sayı farkla 91-70 galip ayrılarak şampiyonluğa uzandı.

Tarihinde ilk lig zaferini 1990-1991'de yaşayan Fenerbahçe, 2006-2007, 2007-2008, 2009-2010, 2010-2011, 2013-2014'ten sonra 2015-2016 sezonunu da şampiyonlukla tamamladı. Fenerbahçe, son on sezonda ise altı şampiyonluk alarak önemli bir başarıya imza attı.

 

Anadolu Efes'in hasreti sürüyor

Anadolu Efes'in şampiyonluk hasreti yedi sezona çıktı. Türkiye'nin en üst düzey basketbol liginde, 13 defayla en fazla şampiyon olan ekibi unvanını elinde tutan Lacivert-Beyazlılar, en son 2008-2009'da şampiyonluğa uzanmıştı. Söz konusu sezonda Lacivert-Beyazlılar Ergin Ataman'ın başantrenörlüğünde Fenerbahçe'yi finalde 4-2 yenerek şampiyon olmuştu. O tarihten sonra dört kez finalde yer alan Anadolu Efes, iki kez Fenerbahçe'ye birer kez de Pınar Karşıyaka ile Beşiktaş'a finalde kaybetti.

Çifte kupayla kapattı

Fenerbahçe sezonu çifte kupayla kapattı. Başantrenör Zeljko Obradovic yönetimindeki Sarı-Lacivertli takım, tarihi bir sezonu geride bıraktı. Spor Toto Türkiye Kupası'nı Darüşşafaka Doğuş'u yenerek müzesine götürerek sezonun ilk kupasını alan sarı-lacivertliler, ligde şampiyonluğa da ulaşarak çifte zafer yaşadı.

Sarı-Lacivertli takım bu sezon THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde final oynama başarısı da gösterdi.

Obradovic'in  

14. Şampiyonluğu

Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic, kulüp kariyerinde yerel liglerdeki 14. şampiyonluğunu elde etti. Sarı-Lacivertlilere 2013 yılında gelen tecrübeli başantrenör, daha önce Panathinakos'la Yunanistan'da 11, Partizan'la Yugoslavya'da bir kez şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Fenerbahçe'yle ilk sezonunda da bu sevinci tadan Obradovic'in takımı, geçen sezon play-off yarı finalinde elenmişti. Obradovic, bu sezon Fenerbahçe'yle şampiyonluk sayısını 2'ye çıkararak toplamda 14. zaferine ulaştı.

2017 hazırlıkları başladı

20- 23 Mayıs tarihleri arasında Ramatgan Kfara Maccabia tesislerinde yapılan Dünya Maccabi Kongresi’ne katılan Türkiye Maccabiat Oyunları komitesi yetkilileri, 2017’de İsrail’de yapılacak olan Dünya Maccabiat Oyunları organizasyonu hakkında bilgileri aldılar. Kayıtlar, konaklama, taşıma, müsabakalar, spor branşları, açılış ve kapanış törenleri ile ilgili bilgileri alınarak öneriler değerlendirildi. Türkiye Maccabiat Komitesi bu konularla ilgili çalışmalarını tamamlayarak gerekli duyuruları en kısa sürede yapacağını açıkladı.