Medikal Estetik ve Kozmetik

Or-Ahayim Hastanesinde yeni açılan Medikal Estetik ve Kozmetik bölümüyle ilgili Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cahit Vural’a yeni uygulamalar ve hizmetleri sorduk.

Ester YANNİER Sağlık
15 Haziran 2016 Çarşamba

Medikal estetik ve kozmetik alanında ne tür hizmetler veriyorsunuz?

Estetik ve plastik cerrahi de yaptığımız tüm ameliyatlar ve botox, prp, yağ enjeksiyonu, kök hücre uygulamalarının yanı sıra artık lazer epilasyon, bölgesel incelme, selülit tedavisi, ameliyatsız cilt gençleştirme, leke, akne, vasküler damar tedavisi, antiaging cilt bakımları ve dövme silme gibi pek çok alanda hizmet veriyoruz.

Öncelikle lazer epilasyon uygulamasının diğer işlemlerden farkı nedir?

Lazer Epilasyon hızlı bir yöntemdir, kanserojen etkiye sahip olduğunu gösteren veri bulunmamaktadır. Lazerdeki optik enerji ısı enerjine dönüşerek hedef yapıyı tahrip eder. Bu tahrip etkisi sayesinde elde edilen sonuçlar kalıcıdır. 

En çok merak edilen konulardan biri de yazın bu uygulama yapılabilir mi?

Buz lazer teknolojisiyle artık yazın da lazer epilasyon yaptırabilirsiniz. Hem esmer hem de açık tenlilerde kullanabilen, uzun dalga boyuna sahip, vücudunuzda yanık ve lekelenme yapmadan kısa sürede daha az seansla kalıcı sonuçlar alabilirsiniz.

Bölgesel yağlanma ve selülit pek çok bayanın ortak sorunu. Bu konuda neler yapıyorsunuz?

Zayıflama ve selülit konusunda doğru bilgi, doğru merkez ve doğru yöntem bir araya gelmeden ve en önemlisi bunlar doğru hasta ile buluşmadan sonuç elde edilemez.

 Ultason dalgalarından 10 kat daha güçlü kavitasyon cihazımızla yağ, kas, bağ dokularını çalıştırarak vücutta incelme, sıkılaştırma ve cilt elastikiyetinin sağlanması sayesinde artık daha sıkı, şekilli, fit bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Pek çok alanda kullanılan Fraksiyonel Lazerle ilgili bilgi verebilir misiniz?

Fraksiyonel lazerler günümüzde cilt gençleştirme, leke tedavisi ve kırışıklık tedavilerindeki en yeni yöntemdir.

Ciltteki probleme ve hedefe göre belirlenen sayıdaki seanslarda ayıracağınız 15 dakikalık bir işlem süresi ile bu yüksek sonuca ulaşabilirsiniz.

Vasküler damar tedavisi nedir?

Yüz bölgesinde çapları 0,1-1 mm arasında değişen ince damarların artması ile karakterize kılcal damar çatlamaları lazerlerle tedavi edilebilmektedir. Yüz bölgesinde görülen kılcal damarlar hassas cilt yapısına, güneş hasarına, bazı deri hastalıklarına, ilaç kullanımlarına bağlı görülebilmektedir. Kılcal damar tedavileri lazer ve ışık sistemleri ile yapılabilmektedir.

Anti-aging cilt bakımı konusundaki uygulamalarınız nelerdir?

Kozmetik kliniğimizde Pumpkin (Balkabağı bakımı), Snowcell Hollywood bakımı, Eyecell Göz bakımı uyguluyoruz.

  İçerisinde barındırdığı alfa hidroksi asit, amino asitler ve enzimler açısından oldukça zengin olan kabak, cilt bakımında da fazlasıyla kullanılmaktadır. Balkabağı ile yapılan cilt bakımı sonrasında cildinizin en üst tabakasını arındırarak, cildinizde meydana gelen lekelerin giderilmesine yardımcı olurken, çil tedavisine de yardımcı olur. Ana maddesi kabak olan Pumpkin peel, cildinizi yenileyerek, ciltteki kuruluk, yaşlanma ve akne problemlerine karşı hücrelerin yenilenmesini sağlar.

Son zamanlarda özellikle leke tedavileriyle ilgili Snowcell enzim peeling uygulamaları (Hollywood bakımı da diyoruz) hekimler tarafından çok tercih edilir hale gelmeye başladı. Snowcell ile sadece bir seansta bile cildiniz aydınlanacak, ışıl ışıl bir görüntüye kavuşacak. Enzim peeling ciltte lekelenmeye sebep olan enzimi baskılayarak cilt renginin açılmasını sağlar. Peeling’in ardından uygulanan serumla cildin nemi artırılıp, büyüme faktörleri, peptitler ve antioksidan içeriklerle cildin bakımı tamamlanarak, cildin yeniden yapılandırılması sağlanır.

Yaşlılığın ve yorgunluğun ilk etkileri gözlerde başlar.

 Eyecell göz bakımı, büyüme faktörlerinden, botanik kök hücre ekstratlarından ve biyo-peptidlerden üretilmiştir. Göz çevresi sorunları için mükemmel bir bakımdır.

– Göz çevresi kırışıklık ve kazayağı çizgilerinde gerileme

– Gözaltı torbalarında rahatlama ve iyileşme

– Gözaltı morlukları giderme

– Göz çevresi nem artışı

– Göz kapağı sarkmalarında toparlanma sağlanır.

Kliniğinizde ayrıca dövme silme işlemi de yapıyorsunuz.

Evet. Ayrıca vücudunuzda artık bulunmasını istemediğiniz dövmeler Q-Switched dövme silme cihazıyla dövmenin büyüklüğüne, rengine bağlı olarak cilt yüzeyine zarar vermeden hijyenik koşullarda iki ya da daha fazla seanslarla silinmekte.

 

Fraksiyonel Lazer Nasıl Fayda Sağlar?

• Güneş lekeleri ve Melasma denen gebelik lekelerini temizler.

• Yüzdeki yaşlılık lekelerini giderir.

• Yüzdeki sivilce izleri giderir.

• Kahverengi lekeleri giderir.

• Cildin parlaklığını arttırır.

• Göz çevresindeki ince kırışıklıkları azaltır.

• Eldeki kırışıklık ve lekeleri azaltır.

• Göğüs dekoltesindeki leke ve kırışıklıkları azaltır.