İtalyan gazetesi Kavgam’ı ücretsiz dağıtıyor

Sağ eğilimli günlük İtalyan gazetesi Il Giornale, Hitler tarafından yazılmış olan Mein Kampf / Kavgam kitabını ücretsiz dağıtmaya karar verdi

Dünya 0 yorum
15 Haziran 2016 Çarşamba

Sağ eğilimli günlük İtalyan gazetesi Il Giornale, Hitler tarafından yazılmış ve içinde bir İtalyan tarihçinin de eleştirisel notlarının yer aldığı Kavgam kitabını ücretsiz dağıtmaya karar verdi. Gazete, dağıtım amacının “Kötünün geri dönüşünü engellemek” olduğunu açıkladı. Kavgam’ın dağıtılması ile ilgili eleştirilere karşı, İtalya Başbakanı Matteo Renzi kitabın, İtalya Yahudi Cemaati ile dayanışma içinde dağıtıldığını dile getirdi.

İsrail Simon Wiesenthal Merkezi Müdürü Efraim Zuroff, Corriere della Sera’ya yaptığı açıklamada Kavgam kitabının satışları arttırmasını beklenmedik bir olay olarak nitelerken, ANSA haber ajansına açıklama yapan İsrail Büyükelçiliği de bu durumu büyük şaşkınlıkla karşıladıklarını dile getirdi.

Cumartesi günü 3. Reich tarih kitabının sekizinci bölümünü satmaya başlayan Il Giornale, birinci bölümünü satın alanlara Kavgam’ı ücretsiz vereceğini bildirmişti. Yayın hakları Bavaria Eyaleti’nin elinde olan Kavgam’ın 70 yıllık telif hakkı 2015 yılının sonunda sona erince, Münih Çağdaş Tarih Enstitüsü ‘Hitler’in propagandasını yıkmak amacı ile’ içinde tarihçilerin açıklamalarını içeren yeni baskısını yayınlamıştı.

1 Yorum