Irkçı ifadeler yüzünden Fox’un muhabiri işinden oldu

Yahudilere ve Meksikalılara yönelik ırkçı yorumlarından dolayı Fox Sports muhabiri işini kaybetti.

Dünya
15 Haziran 2016 Çarşamba

Fox Sports’ta muhabir olarak çalışan Emily Austen perşembe günü Facebook üzerinden yapılan canlı yayında sarf ettiği ırkçı ve antisemit içerikli sözlerden dolayı işten çıkartıldı.

Austen, Barstool Sports’a ait canlı yayın yapan Facebook sayfasında Yahudilerin cimri olduklarını söylemiş ve mezun olduğu lisede Meksikalı bir mültecinin sınıf birincisi olmasına çok şaşırdığına dair yorumda bulunarak, “Meksikalıların bu kadar zeki olduklarını bilmiyordum” diye konuşmuştu.

Tampa Bay Rays beyzbol takımından adının açıklanmasını istemeyen biri, Business Insider haber sitesine Austen’ın yaptığı yorumlardan dolayı işten çıkarıldığı ve bir daha herhangi bir maç yayınında yer almayacağı bilgisini verdi. Deadspin adlı spor sitesinde yayınlanan haberde de, Fox Sport Florida’nın Genel Başkan Yardımcısı Steve Tello’nın açıklamaları yer aldı:

“Emily Austen’ın sosyal medyada yer alan uygunsuz ve yaralayıcı yorumlarının Fox Sports ile hiçbir ilgisi yoktur. Yorumlar kurumumuzdan bağımsız olup tamamen kendisine aittir. Kendisine yorumlarının kabul edilemez olduğunu bu nedenle de Fox Sports Florida ne de Fox Sports Sun’ın ileriki yayınlarında bir daha göre alamayacağını bildirdik.”