Yaz geldi Ajanda’m

Yazın büyüsü bambaşka… Deniz güneş, kitap havuz, konser… Güneş batışları, Bodrum, Çeşme hayalleri, denizin ışıltısı, rüzgârın hışırtısı… Seviyorum ben bu mevsimi, ne yapayım, elimde değil…

Aylin YENGİN Yaşam
15 Haziran 2016 Çarşamba

NE DİNLEYELİM?

Kendine has tarzları ile çok sevilen DUMAN, 2016 yazının İstanbul’daki ilk konserleri olan Vodafone Red Harbiye Açıkhava Konserlerinin açılışını yapacak! 16-25 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan konserlerde DUMAN’dan sonra sırasıyla Şebnem Ferah, MFÖ, Teoman ve Kenan Doğulu sahne alacak! Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek ve müzikseverlere unutulmaz bir hafta yaşatacak Vodafone Red Harbiye Açıkhava Konserleri’nin etkinlik takvimi şöyle: 16 Haziran Perşembe DUMAN, 18 Haziran Cumartesi Şebnem Ferah, 19 Haziran Pazar MFÖ, 24 Haziran Cuma Teoman, 25 Haziran Cumartesi Kenan Doğulu. “Vodafone Red Harbiye Açıkhava Konserleri” ile birbirinden özel seslerle müziğe doymak için biletler Biletix’te! Vodafone Red abonelerine, protokol kategorisi hariç ilk 3 Kategori bilet için geçerli olarak tam bilet giriş fiyatı üzerinden, yüzde 20 indirim uygulanacak.

NEREYE GİDELİM?

İstanbul’un yeni sanat, moda ve gastronomi merkezi Karaköy Bankalar Caddesi’nde yer alan Vault Karaköy, The House Hotel’in terasında, büyüleyici Tarihi Yarımada manzarasıyla dikkat çeken Karletto kapılarını açtı. Karletto, usta İtalyan şef Carlo Bernardini’nin stilini yansıtıyor. Mönüyü oluşturan bütün seçenekler şef Carlo Bernardini tarafından Karletto’ya özel yaratıldı. Akdeniz ve Türk mutfağından lezzetleri, İtalyan usulü meze ‘cichetti’ seçenekleriyle sunan mönüsüyle Karletto, ‘pop up’ konseptiyle Ekim ayına kadar lezzet tutkunlarını ağırlayacak. Mönüde soğuk ‘cichetti’ seçenekleri arasında trüflü bal ve ricotta, pancar topları, kimyon ve yeşil elma cipsi gibi tatlar dikkat çekerken sıcaklarda ise Karletto’nun taglioni’si iddialı lezzetler arasında öne çıkıyor. Tatlılarda bir Kuzey İtalya klasiği olan Aperol Spritz sorbe halinde yorumlanıyor ve balzamik içinde bekletilmiş çileklerle birlikte sunuluyor. Şef Carlo Bernardini’nin annesinin küçükken kendisini ‘Carletto’ lakabıyla çağırmasından esinlenen ve bu lakaba Karaköy’den hareketle C yerine K eklenerek ismine kavuşan restoran, rahatlık ve şıklığı aynı çatı altında buluşturma konusunda da iddialı. Her hafta yerli ve yabancı DJ’leri de ağırlayacak olan Karletto, şehrin eğlence anlayışına da yeni bir soluk getiriyor. Yaz boyunca İstanbul’un ritmini, nefes kesici bir manzara ve sıradışı lezzetler eşliğinde yakalamak için Karletto sizleri bekliyor.

NE İZLEYELİM?

Nikolay Gogol'un en sevilen öykülerinden olan Bir Delinin Hatıra Defteri 1965 yılında sahneye uyarlanmış ve ülkemizde ilk tek kişilik oyun olarak Genco Erkal tarafından Ankara Sanat Tiyatrosu’nda oynanmıştı. Yıllar boyunca sanatçı aynı eseri üç kez, üç değişik yorumla sahneledi. Şimdiki yapım oyunun 50. yıl kutlaması olarak gündeme geliyor. Gogol'un toplumsal kara mizah başyapıtı bir kez daha güldürürken içimizi acıtacak. Yıllar önce oynadığı tek kişilik oyun olan Bir Delinin Hatıra Defteri’ni Genco Erkal 50 yıl sonra yeniden yorumluyor. 22 Haziran, Trump Kültür ve Gösteri Merkezi; 23 Haziran Caddebostan Kültür Merkezi; 24 Haziran Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde. Biletler Biletix’te.

NE OKUYALIM?

Oyuncu, kitap âşığı ve kulüp başkanı Nejat İşler ‘Gerçek Hesap Bu!’ isimli kitabıyla aramızda. Can Yayınlarından piyasaya çıkan kitap, şimdiden çok satanlar listesine girdi bile. Gümüşlükspor futbol takımının başkanlığını yürüten ve aynı zamanda kendini Gümüşlüklü olarak gören Nejat İşler, hayatından damıttığı anlatıları kaleme aldığı kitabının telif geliri, Gümüşlükspor’un geliştirilmesi için kullanılacak. İçten üslubu, hesapsız dili ve sakınmadan kaleme aldığı anılarıyla kişisel bir yüzleşme de olan Gerçek Hesap Bu! kitabında, “kahramanları uydurma olan gerçek hikâyeler” anlatıyor. Hayatı, dostlukları ve tutkuları yücelten yaşantılar; yüreklere kazınmış sözler okuyucuya ilham verecek… Nejat İşler, 29 Şubat 1972’de İstanbul Eyüp’te doğdu. Sırasıyla, Eyüp Ebussuud Efendi İlkokulu’nu, Cağaloğlu Anadolu Lisesi’ni, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Ana Sanat Dalı’nı bitirdi. Eğitimine devam ederken dizilerde oynamaya başladı. İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda çalıştı. Aynı zamanda Teşvikiye’deki Tezgah’ı açmaya devam etti. Arkadaşlarıyla beraber, Kahramanlar ve Soytarılar adlı bir tiyatro grubu kurdu. 2002’de, ilk başrolünü oynadı ve ‘meşhurlar dünyası’na girdi. Pasaportundaki meslek bölümünde ‘aktör’ yazıyor. Bodrum Deneme Sahnesi adlı tiyatro grubunun kurucularından. Şu anda Gümüşlükspor Kulübü’nün başkanı. İstanbul ve Gümüşlük’te Tezgah’ları var. Her şeyin başladığı yer olan Teşvikiye’ye de dönme planları...

NEREDE COŞALIM?

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda grup maçlarıyla başlayacak heyecan fırtınası, turnuvanın ilerleyen aşamalarıyla birlikte futbolu dünya gündeminin merkezine oturtacak. Fransa’da gerçekleşecek turnuvayı sanki stadyumun içindeymişçesine takip etmenin kestirme yollarından birisi de açık havadaki Zorlu PSM Amfi’den geçecek. Zorlu PSM’yi bir futbol mabedine çevirecek canlı yayınlar; dev LED ekran, güçlü ses sistemi ile izleyicileri turnuvanın içine çekecek. Hırvatistan, İspanya ve Çek Cumhuriyeti gibi güçlü takımlarla gerçekleşecek grup maçlarıyla, aşama aşama başlayıp finale kadar uzanmasını dilediğimiz milli takımın serüvenini takip edebilmek için, açık havadaki PSM Amfi’de canlı yayınlar gerçekleştirilecek. 11 Haziran Cumartesi günü saat 16.00’da Arnavutluk - İsviçre maçıyla başlayacak ve 10 Temmuz tarihinde yapılacak final maçına kadar sürecek heyecanlı bir futbol festivali Zorlu PSM’de izleyicilerini bekliyor. Etkinlikler ücretsiz gerçekleştirilecek. Milli Takım macerasının büyük heyecanını Zorlu PSM Amfi'de, açık havada dev ekrandan izleyin!