İsrailli liderler, ABD Yahudi lobisi Orlando için yasta

Orlando terör saldırısı için ABD halkına taziye mesajı gönderen Başbakan Binyamin Netanyahu, pazartesi günü bakanlar kurulu toplantısı öncesi basına yaptığı açıklamada, İsrail halkının ABD’li kardeşleri ile omuz omuza olduğunu ifade etti.

Dünya
13 Haziran 2016 Pazartesi

Netanyahu şöyle konuştu: “Orlando’da olan katliam hepimizi şoke etti.

İsrail Devleti ve  halkı adına Amerikan halkına, kurbanların ailelerine  başsağlığı diler, bu zor zamanlarda yanınızda olduğunuzu söylemek isterim. Terör tüm dünyayı tehdit etmektedir. Öncelikle gelişmiş ülkeler bu tehdide karşı ivedilikle ortak bir cephe oluşturmalıdır. Biz bu konuda Amerikan halkı ile omuz omuzayız.”

İsrail Devlet Başkanı Reuven Rivlin de ABD Başkanı Barack Obama’ya bir taziye mesajı gönderdi.

Mesajda şu ifadeler dikkat çekti: “Bir kez daha kanı dökülen masum insanlar için matemdeyiz. Sevdiklerini kaybedenler için ne söylesek, kelimeler kifayetsiz kalır. Orlando’da LGBT cemiyetine yapılan bu saldırı korkakça olduğu kadar da iğrenç ve aşağılık bir harekettir.

İsrail halkı, adalet ve ahlak uğruna  teröre karşı savaşan Amerikalı kardeşleri ile omuz omuzadır.  Yakınlarını kaybedenlere taziyelerimi sunar yaralılara acil şifalar dilerim.”

Amerikan Yahudi lobisinin en etkili kuruluşlarından olan ve her tür ırkçılıkla mücadele  konusunda öne çıkan ADL de gey kişileri hedef alan katliamı ağır bir dille kınadı.

ADL Başkanı Jonathan Greenblatt, Orlando katliamının IŞİD gibi radikal terör örgütlerinin dünya için ne büyük ve ciddi bir tehlike olduğuna trajik bir  örnek teşkil ettiğini belirtti.

Saldırıyı iğrenç olarak niteleyen Greenblatt, ancak bir dengesiz kişi yüzünden tüm Müslümanları suçlamanın da büyük bir  hata olacağını söyleyerek Amerikan halkını uyardı.

Greenblatt şöyle konuştu: “Amerikalılar bir kişi yüzünden tüm Müslümanları suçlamaktan kaçınmalı. İster bir cani olsun ister savaştan kaçan masum sığınmacılar olsun insanları asla dini inançlarını kriter alarak sınıflandırmamalıyız. Bu olaydan sonra Amerikalı Müslümanlara karşı tepki olabileceği konusunda büyük endişe duymaktayız. Tüm Amerikan halkını buradan uyarmak isterim; asla nefretle nefrete bulaşarak savaşmayın. Mücadelenizi  tam tersine, adalet ve doğruluk ilkelerini savunarak  birlikte olduğunuzu göstererek yapın.”

 

 

 Saldırı sonrası Florida'da bir barış eylemi: Yazı: "Aşk her zaman kazanır"   love wins

 

 

#lovewins hashtagı aynı zamanda twitterde trend oldu.