Nefreti durdurun

Orlando’da radikal teröristin gey barında 50 kişiyi öldürmesi sonrası insanlık ayakta…

Dünya
13 Haziran 2016 Pazartesi

Saldırının hemen ardından halkın karşısına geçen Başkan Barack Obama saldırıyı “nefretin eylemi” olarak nitelerken barın önüne gelen yüzlerce sivil ölenler için mumlar yaktı, “nefreti durdurun” şeklinde pankartlar taşıdı.

Katolik Hıristiyanlığın merkezi Vatikan,  Afganistan Cumhurbaşkanı Muhammet Aşraf Gani, Amerikan Müslüman Cemaatleri Birliği (CAIR)  saldırıyı kınadı.

ABD Müslümanları adına basına bir açıklama yapan CAIR Başkanı İbrahim Hooper, “Bu korkunç saldırıyı en ağır şekilde kınıyoruz”  şeklinde konuştu.

ABD toplumunda eşitliğin yayılmasını misyon edinmiş sosyal örgüt EQALİTY (Eşitlik) ‘nin Florida Eyaleti temsilcisi Nadine Smith,  söz konusu korkunç terör olayının nefrete yol açmaması  için ülke çapında gösteriler düzenleyeceklerini belirtti.

Türkiye de ABD'nin tarihinde en büyük silahlı  terör saldırısı olarak geçen , Florida eyaletinin Orlando kentindeki kanlı eylemi kınadı. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada saldırı için "ABD'nin Orlando şehrinde meydana gelen ve çok sayıda can kaybına sebep olduğu bildirilen terör saldırısını kınıyor, Amerikan halkına başsağlığı diliyoruz" denildi.