Orlando katliamında IŞİD bağlantısı

29 yaşındaki radikal terörist Ömer Metin’in ABD, Orlando’da bir gey barı basarak 50 kişiyi öldürmesi FBI tarafından radikal bir terör olayı olarak soruşturuluyor.

Dünya
13 Haziran 2016 Pazartesi

ABD doğumlu, ailesi Afgan asıllı terörist, cumartesi gecesi geldiği barda kalabalığa otomatik tüfekle yaylım ateşi açmış 53 kişiyi yaralamıştı. Ardından bardan kaçamayan 30 kişiyi saatlerce rehin alan saldırgan, polis özel kuvvetlerinin baskını sonrası ölü ele geçirildi. 

CNN’nin haberine göre, saldırı sırasında acil polis hattı 911’i arayan Metin, IŞİD terör örgütüne bağlılığını deklare etti ve daha evvel radikal saikle yapılmış  Boston terör saldırısından bahsetti.

Polis 911’deki kayıt ile ilgili daha fazla detay vermezken, CNN’e konuşan terör uzmanları ilk incelemelerden,  olayın planlı, hazırlığı önceden yapılmış bir saldırı olduğu konusunda fikir birliği içindeler. 

Amerikan tarihine 11 Eylül’den sonra en çok can kaybının yaşandığı silahlı  saldırı olarak geçen olaydan sonra Orlando yerel yönetimi olağanüstü hal ilan ederken,  tüm ülkede bayraklar yarıya indirildi.