Tel Aviv saldırısı sonrası Ramazan izinleri iptal oldu

Dün akşam saatlerinde iki Filistinli teröristin Tel Aviv’de restoranda dört kişiyi öldürmesi sonucu İsrail Devleti Filistinlilere Kudüs’ü ziyaret etmeleri için Ramazan ayında verdiği tüm izinleri iptal etti.

Dünya
9 Haziran 2016 Perşembe

Filistinlilere  Ramazan için verilen  söz konusu seyahat serbestliği 83 bin kişiyi etkileyecek. Polis izinleri iptal edilen kişilerin arasında saldırıyı yapan teröristlerden birinin 204 akrabası olduğunu açıkladı.

Açıklama, Batı Şeria’da yaşayan sivil Araplarla ilişkileri yürüten İsrail ordu departmanı COGAT tarafından duyuruldu.  Tel Aviv’de dün gece saldırıyı yapan teröristlerin Batı Şeria’nın Hebron şehrine bağlı Yatta kasabasından geldiği açıklandı.

Saldırıda Idan Ben-Ari, 42,  Ilana Nave, Dr. Michael Feige, 58  ve Mila Mishayev, 32, hayatlarını kaybederken 16 kişi de yaralandı.

Rusya’ya yaptığı resmi ziyaretten dönen Başbakan Binyamin Netanyahu,  saldırıyı soğukkanlılıkla işlenmiş bir cinayet olarak niteledi ve şöyle konuştu: “ Şu anda bu terör olayına karşı nasıl cevap vermemiz konusunda istişarede bulunuyoruz, olayda parmağı olan herkesi bulacak ve gerekeni kararlı bir şekilde yerine getireceğiz.”

İsrail geçtiğimiz hafta Ramazan dolayısı ile Filistinlilere İsrail’e giriş çıkışlarında kolaylık sağlanacağını, Gazze’den gelecek 500 kişiye El Aksa Camiinde ibadetlerini yerine getirmek için izin vereceğini açıklamıştı.