"Gerçek yıldız Arda değil..."

EURO 2016’ya sayılı günler kalırken, İtalya´dan Türkiye A Milli Futbol Takımı´na övgü geldi.

Spor
8 Haziran 2016 Çarşamba

Ülkenin prestijli spor gazetesi La Gazzetta dello Sport'ta Ay-Yıldızlılar hakkında bir değerlendirme yazısı yer aldı. “Son yıllarda, inişli çıkışlı da olsa giderek büyüyen ve Avrupa'da tutunmayı başaran Türkiye de Fransa'ya geliyor” diye başlanılan yazıda şu ifadeler yer aldı:

"İlk defa finallerine katıldığı (Avrupa Futbol Şampiyonası) 1996 yılından, bu turnuvaya katılmayı başardığı diğer yıllara kadar Türkler kendilerini hep geliştirdi. Katıldığı ilk yıl turnuvadan 0 puanla ayrıldılar, 2000'de çeyrek finalde Portekiz'e yenildiler, 2008'de yükseldikleri yarı finalde Almanya tarafından elendiler. Bundan iyisi finale çıkmaları olur. Tabii bu muazzam bir girişim olurdu. Ancak dikkat edin, çünkü Fatih Terim'in takımının sihirli anahtarında, oyuncuların alışılmış azmi, kolektif varlık ve aynı zamanda iyi bir bireysel teknik var, özellikle orta saha ve ötesinde."

Ay-Yıldızlıların sembolünün, Barcelona'da forma giyen Arda Turan olduğu belirtilen değerlendirmede, Turan'ın mükemmel bir dönem geçirmediği belirtilerek, "Ancak Türkler için bu turnuvanın asıl yıldızı Hakan Çalhanoğlu olabilir. Bayer Leverkusen'in oyuncusu, Terim'in ofansif adamlarının en önemlisi. Öyle ki, Çalhanoğlu turnuvanın ilk elemeler aşamasında oynamadığında Türkiye Fransa'ya gelebilecek seviyede görünmüyordu" yorumu yapıldı.