“Gazze’nin altı Hamas’ın tünelleriyle dolu”

İsrail güvenlik güçleri, Hamas’ın inşa ettiği tünellerle Gazze Şeridinin altını neredeyse kapladığını açıkladı.

Dünya
8 Haziran 2016 Çarşamba

Hamas’la ilgili bilgilerin, İsrail askeri birlikleri tarafından yasadışı yollarla Gazze’den İsrail’e geçmeye çalışırken yakalanan 17 yaşındaki Hamas üyesinin verdiği ifade doğrultusunda elde edildiği açıklandı. Genç yaştaki örgüt üyesinin ‘Beit Lahiya’ bölüğüne bağlı olarak çoğunlukla yeraltı tünellerinde süren çalışmalarda görev aldığı belirtiliyor.

İfadesinde, Hamas’ın yeraltından yürütülecek askeri operasyona bağlanmak amacıyla tüm Gazze Şeridinin altına tüneller kazıldığını” söyleyen örgüt üyesi “tünellerden oluşan ağın üst düzey yöneticiler/komutanlar için dinlenme bölümleri de içerecek şekilde inşa edildiğinin altını çizmiş.

İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot, göreve başladığı 2015’ten bu yana tünellerle mücadelenin tehdit önceliklerinin başında geldiğini vurguluyor.

İsrailliler tarafından korku tüneli olarak da adlandırılan bu yeraltı geçitleri sayesinde Hamas hücrelerinin Gazze sınırını aşarak İsrail içine çıkıp İsraillileri öldüreceği ya da esir alacağından endişe ediliyor.