Hamaney: “iran’ın ana düşmanları halen Amerika, İngiltere ve İsrail’dir”

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, efsanevi selefi Ruhullah Humeyni’nin 27. ölüm yıldönümü anma konuşmasında Amerika, İngiltere ve İsrail’i Tahran’ın ‘ana düşmanları’ olarak tanımladı.

Dünya
8 Haziran 2016 Çarşamba

Hamaney, geçtiğimiz cuma günü yaptığı konuşmasında Washington’u ocak ayında devreye giren nükleer anlaşmada taahhüt etmiş olduğu, İran’ın nükleer aktivitelerini azaltması ve kısıtlamasına karşılık ülkeye uyguladığı yaptırımları azaltma sözlerini tutmamakla suçladı. Hamaney, “Bizim ana düşmanlarımız Amerika, şeytan İngiltere ile lanetlenmiş kanserli Siyonist rejimdir” dedi.

Humeyni’nin güney Tahran’da yer alan kabrinde, binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşen konuşmada Hamaney, Çin Cumhuriyeti, Rusya, İngiltere, Amerika, Fransa ve Almanya’yı kastederek “P5+1 ülkeleri ve ayrı olarak Amerika ile karşılıklı oturup nükleer konularda pazarlık ettik” diyerek ABD’nin bazı taahhütlerde bulunduğunu, İslami Cumhuriyet’in kendi taahhütlerini yerine getirdiğini, fakat inançsız karşı tarafın sözünü tutmadığını dile getirdi. Amerika’ya güvenen herkesin büyük hata yaptığını