Efsane Scorpions geliyor

Dile kolay, 50 yıllık bir kariyer... Nice eşsiz albüm, müzik tarihine kazınmış unutulmaz rock marşları, nesiller boyunca eskimeyen melodiler ve olağanüstü turneler...

Tuna SAYLAĞ Sanat
8 Haziran 2016 Çarşamba

Alman grup Scorpions sadece rock tarihinin gelmiş geçmiş en büyük topluluklarından biri değil, müzik tarihinin en önemli markalarından da biri aynı zamanda. Bu etkinlikte ayrıca Şebnem Ferah, rock ve metal dünyasından pek çok dev isim sahne alacak.


Anton Corbijn  ve ‘Number 5’

İstanbul’74, 3-30 Haziran tarihleri arasında İstanbul’74 Galatasaray Galerisinde Hollandalı fotoğrafçı müzik, video ve film yönetmeni ve grafik tasarımcısı Anton Corbijn’in ‘Number 5’ sergisini sunuyor. Bu yıl altıncısı düzenlenen İstanbul Uluslararası Sanat ve Kültür Festivali’nin (IST. Festival) de açılışını yapan Corbijn’in Türkiye’deki bu ilk sergisinde, yeni büyük ebatlı siyah beyaz fotoğraflar yer alıyor.

 

 

İbrahim Balaban 95 Yaşında

 

Şişli Belediyesi, Türk resminin yaşayan ustası İbrahim Balaban’ın 95. yaşını 8 Haziran akşamı Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evinde düzenleyeceği sergi ve müzik - şiir dinletisi ile kutluyor. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün himayesinde düzenlenen doğum günü etkinliğine İbrahim Balaban bizzat katılacak. Gecede Ataol Behramoğlu ustayı tanıtırken Haluk Çetiner Nazım Hikmet şarkıları konseri verecek. Doğum gününe özel olarak açılacak İbrahim Balaban sergisi ise 22 Haziran’a kadar görülebilir. “Sanat yaşamın izdüşümüdür. Konu bir özdür, her öz kendi kabuğunu yapar” kuramını savunan büyük usta aynı zamanda yazarlık da yapmakta.