GKD’nin 120 kişilik gösterisi seyirciyle buluştu

GKD, iki senedir süregelen çalışmalarının neticesinde hazırlanan gençlik projesini 120 kişilik bir ekiple sahneledi. Tiyatro, dans ve müzik içeren gösteride, 7 yaşından 50 yaşına kadar geniş bir yelpazedeki grup aynı sahnede buluşmanın güzelliğini yaşadı.

Luiza Uçki Toplum
8 Haziran 2016 Çarşamba

‘HEPİMİZİN  HAYALİ’  seyircisiyle buluştu.

 

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Hahambaşı Rav İsak Haleva, Cemaat Başkanı İshak İbrahimzadeh ve Bet Din üyelerinin de katılımlarıyla başlayan, sunuculuğunu Rana Halet’in gerçekleştirdiği gece, ilk olarak Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar teşekkür plaketini alması için sahneye edildi. Hazinedar, “Hayatı anlamlı kılan ailedir. Aileye değer çocuklardan başlar. Böyle anlamlı projelerin devamını dilerim. Beraber Ortaköy’de gerçekleştirdiğimiz Hanuka etkinliği ile tüm dünyaya kardeşlik mesajları yolladık. Bizler Atatürk’ün evlatlarıyız. Bu toprakların kimyası dini ve ırksal ayrımcılığı kabul etmez. Bu arada, çok değerli eski başkanlarınızdan Sayın Sami Herman’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisini rahmetle anıyorum” diyerek gerçekleştirdiği anlamlı konuşması ile geceye damgasını vurdu. Ardından GKD’nin geçmiş dönem başkanı Teri Yıldız sahnede yerini aldı: “Takım olmadan başarılı olunmaz. Bu iki sene içinde acısıyla tatlısıyla birlikte güldük, birlikte ağladık ve büyük bir aile olduk” diyerek  heyecanını seyircilerle paylaştı ve gösteriyi başlattı.

Bir tiyatro oyununun ana çatısı altında, her yöreden danslar, folklor, koro içeren oyun iki saat süren yoğun trafiği ile devam etti. Sahnede birçok yöresel dans, farklı yaş grupları tarafından sergilendi. Finalde 120 kişilik dev kadro bir arada sahnede yerlerini alarak şarkılarını söylediler. Gösterinin ardından mikrofonu alan gençlik sorumlusu Sandy Behar’ın desteği olan herkese teşekkür etmesiyle bu unutulmaz gece son buldu.