Suriye: İsrail uçakları Humus’u vurdu

Suriye’deki muhalif güçler ile bağlantısı olan Zaman Al Wasi internet haber sitesinin, Esad güçlerinin bir generalinden aldığı bilgiye göre, İsrail hava kuvvetleri Humus’taki cephanelikleri vurdu.

Dünya
8 Haziran 2016 Çarşamba

Humus’un merkezine  13 kilometre mesafede olan askeri üssü hedef alan İsrail uçaklarının Hizbullah’a gönderilecek silah ve  mühimmatı imha ettiği bildirildi.

Habere göre iki gün önce meydana gelen hava saldırısında İsrail uçakları rejime ait uçaksavar, hava savunma  ve radar izleme sistemlerini de imha etti.

Habere yorum yapan İsrail gazetesi Yedioth Aharonot analisti Ron Ben Yishai, “Eğer haber gerçekse hedef büyük bir ihtimalle Esad kuvvetlerine destek veren Hizbullah’tır” dedi.

Öte yandan Lübnan gazetesi El Nashra, Lübnan’da  ordunun dağlık alanda kaya şeklinde elektronik dinleme cihazları bulduğunu yazdı.

Ancak haberde söz konusu cihazların İsrailliler tarafından yerleştirilmiş olması konusunda bir yorum yapılmadı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu 2015 yılında yaptığı bir açıklamada İsrail’in iddia edilen gizli operasyonlarını birebir teyit etmemekle beraber, bazı kuvvetlerin, Esad rejiminden  Güney Lübnan’daki Hizbullah militanlarına gidecek mühimmatı engellemek için çalıştıklarını belirtmişti.