Filistin devleti için Siyonist Birlik Cephesi

İsrail siyasetinde ‘Filistin Devleti’ne destek verecek bir meclis çoğunluğunun ortaya çıkması için çare: Siyonist Birlik Cephesi.

Dünya
3 Haziran 2016 Cuma

Evimiz İsrail Partisi Lideri Naftali Benett’in İsrail-Filistin çatışmasının çözümü için Filistin devletinin kurulmasına karşı çıkması Netanyahu hükümetini zor durumda bıraktı.

Benett basına yaptığı açıklamada hükümeti adeta tehdit etti. Yerleşimlere verdiği büyük destek ile bilinen Evimiz İsrail Partisi lideri Benett, iki devletli çözüm halinde sadece hükümetten istifa etmeyeceğini, koalisyonu da bozarak hükümeti düşüreceğini söyledi.

Benett söz konusu sözleri Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Arap Barış Girişimi olarak bilinen hareketi kısmen destekleyen sözlerini referans alarak söyledi.

Evimiz İsrail Partisi’nin İsrail millet meclisi Knesett’teki sekiz sandalyesi kırılgan Hükümet Koalisyonunu indirmeye yeterli.  JTA’nin bildirdiğine göre Filistin devleti kurulmasına destek verecek çoğunluğu sağlamak için şimdi Siyonist Birlik Cephesi ile görüşülüyor.

Hannuah Partisi, İsrail İşçi Partisi ve Yeşil Hareketi’nin oluşturduğu Siyonist Birlik Cephesi Knesett’te 25 sandalyeye sahip.  Isaac Herzog ve Tzipi Livni’nin ortak olarak liderliğini yaptığı siyasi cephe, iki devletli çözüm konusunda çok daha ılımlı olarak biliniyor.