Çanakkale Sinagogunda Barok müzik

29 Mayıs gecesi Çanakkale Mekor Hayim Sinagogu 120 yıllık tarihinde ilk kez gerçekleşen başarılı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Toplum
30 Mayıs 2016 Pazartesi

Çanakkale Troia Filarmoni Derneği Başkanı Dr. Naci Hasanefendi, Çanakkale Musevi Cemaati Başkanı Sami Kumru himayesinde sinagogda bir müzik dinletisi düzenledi. Genç yetenek viyolonselist Cansın Kara, Bach’ın suitlerini büyük bir ustalıkla seslendirdi. Şehrin tüm müzikseverleri sinagogu doldurdu; bazıları ise oturacak yer bulamadı. Dernek yöneticileri ve tüm katılımcılar geceden mutlu ayrıldılar. Cemaate bu resital için sinagogu tahsis ettiklerinden dolayı defalarca teşekkür ettiler. Böylece yılda bir kez düzenlenen Çanakkale gezisine katılanların dua seslerini, bu kez şehrin Yahudi geçmişine saygı duyan ve artık tarihe mal olmuş birlikte yaşamın izlerini taşıyanlara bir müzik ziyafeti sunan Cansın Kara’nın notaları izledi.

Sanatçı Cansın Kara, Çanakkale Mekor Hayim Sinagogundaki resitali ardından, 4 Haziran’da, 44. İstanbul Müzik Festivali kapsamında Üç Horan Ermeni Kilisesi’nde dinleyici karşısına çıkacak.