Deliller Sara Netanyahu aleyhinde

İsrail polisi Başbakan Netanyahu’nun eşine yönelik açılan soruşturmada aleyhte delillere rastladı.

Dünya
1 Haziran 2016 Çarşamba

İsrail polisi, Başbakanlık Ofisi ile başbakana ait özel konutların araştırılmasının bittiğini açıkladı. Açıklamayı yapan polis sözcüsü, “Şubat 2016’da Başsavcılık ve yargıdan aldığımız özel izinle soruşturma başladı. Soruşturmada özellikle şüphe duyulan sahtekârlık ve yargıyı suiistimal suçları üzerine odaklanıldı. Soruşturmanın sonucunda elde edilen tüm deliller Kudüs Bölge Başsavcılığı’na teslim edildi” açıklamasını yaptı.

Diğer bir üst düzey yetkili de şu açıklamalarda bulundu: “Soruşturmamız sırasında Başbakan’ın eşi Sara Netanyahu ile birlikte Başbakanlık Ofis Genel Koordinatör Yardımcısı Ezra Seidoff ve elektrik teknisyeni Avi Fahima aleyhinde bir takım deliller elde ettik.”

Polisin açıklamasının ardından, Netanyahu ailesi kişisel Facebook sayfasında, “Polisin açıklamasında Sara Netanyahu aleyhinde dava açılacağı yönünde herhangi bir ifade yer almamaktadır. Açıklamaların aksine Sayın Sara Netanyahu hiçbir suç işlememiş olmakla birlikte medyada ailemize yönelik yıllardır yapılan tüm suçlamaların hepsi asılsızdır” ifadesi yer aldı.