Holokost kurtulanı beyzbol maçında milli marşı söyledi

Dünya
25 Mayıs 2016 Çarşamba

Bir Holokost kurtulanı, Detroit Tigers ve Tampa Bay arasında oynanan Beyzbol Ulusal Ligi maçından önce, Amerikan milli marşını söyledi. 89 yaşındaki Hermina Hirch, uzun zamandır hayalini kurduğu bir şeyi yaptı ve cumartesi günü Detroit’deki Comerica Park’ta binlerce kişi önünde, milli marşı söyledi.

Hirsch, nisan ayında yerel televizyon kanalı WWJ ile yaptığı röportajda binlerce beyzbol taraftarı önünde marşı söylemek istediğini, bunun onu gergin yapmayacağını dile getirmişti. Hirsch, “Eğer  toplama kamplarının üstesinden gelebildiysem, bu o kadar da zor olamaz... Bir beyzbol maçında marşı söylemeden ölmek istemiyorum” dedi.

Röportajı gören büyük bir taraftar desteğinden sonra Hirsch’ten bir maçta milli marşı söylemesi istendi.

Çekoslovakya’da doğan Hermina Hirsch 17 yaşındayken, 1944 senesinden itibaren birbiri ardına düştüğü kamplardan kurtulabilmiş ve 1945 senesinde hürriyetine kavuşmuştu.

Hirsch’in, 1953 senesinde kocasıyla Detroit’e taşındığından beri bir Tigers  taraftarı olduğu söyleniyor. Çift, şehre taşınır taşınmaz beyzbol maçlarına gitmeye başlamışlar. Hirsch, şehirdeki  Holokost kurtulanları ile düzenli yapılan toplantılarında, yıllardır ulusal marşı söylüyor.